Pirátské RPG Caribbean působí jako Mount & Blade z Karibiku
zdroj: tisková zpráva

Pirátské RPG Caribbean působí jako Mount & Blade z Karibiku

3. 7. 2012 10:34 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Bál jsem se dne, kdy budu muset opět rozlišovat mezi Mount & Blade: With Fire & Sword a Mount & Blade: With Fire & Sword. Vidíte sami, že oddělit od sebe obě hry je obtížné a přitom každou z nich dělal někdo jiný (Snowblind/Snowbird a TaleWorlds) a jsou postaveny na odlišných enginech. Obsahově už jsou ale až na pár věcí totožné, oujé.

Řešit to v tuto chvíli musím, protože tvůrci toho horšího ze dvou výše uvedených titulů představili svůj nový projekt prozaicky nazvaný Caribbean. Jinak řečeno, vývojáři Ohněm & Mečem (té non-Warband verze, fandové pochopí) vzali aktuální Mount & Blade engine, zaháčkovali si ke spolupráci samotné vývojáře TaleWorlds a chystají akční RPG zasazené do Karibiku v průběhu 17. století, kdy se zrovna o životní prostor perou evropské mocnosti s místními piráty.

Evropané nakonec se svými nově vzniklými obchodními společnostmi zvítězí (jak učí historie), ale ve hře Caribbean se ještě můžete pokusit za piráty nějakou tu ruku nebo hlavu Evropana useknout, flašku rumu vychlemtat a na štěstí a věčnou slávu si zahulákat. Tisková zpráva oznamující Caribbean se nezmiňuje o nalinkovaném příběhu či herní struktuře, takže předpokládejme, že vybrat si na hraní budete moci borce s hákem místo ruky i distingovaného člena některého z pánských klubů v Evropě. O ženách se tedy nic nepraví, abychom byli genderově korektní.

A co dál? Zdá se, že Caribbean bude taková rozsáhlejší modifikace Mount & Blade s karibským zevnějškem a atmoškou. Bojovat na koních se bude i tady, slíbeny jsou promakané šermířské souboje (a bitky jeden na jednoho obecně), ale hlavním tahákem by měly být lodě a všechno, co s nimi souvisí. Tvůrci si do hry vysnili komplexní, ale jednoduše ovladatelný systém samotných námořních bojů včetně srážení lodí pro bitky přímo na moři.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Samozřejmě nebudete mít k dispozici jenom jednu loď, ale celou flotilu, tedy pokud budete šikovní. A v takovém případě už asi budete mít dost prostředků i na to, abyste si mohli najímat zkušené posádky (protože o její členy se musíte starat) a pokoušeli se zdolat masivním útokem celé přístavy, konkurenční loďstvo anebo rovnou celá města.

Hra počítá s podporou multiplayeru v několika módech zahrnujících obléhání a bitvy na moři i na souši, dále se ohání generátorem náhodných událostí, aby se hráč nenudil, a do popředí postrkuje i přítomnost NPC postav vycházejících z reálných historických figur.

Přesto toho tisková zpráva o hře více neprozrazuje, než naopak. Přestože by hra měla vyjít už letos na podzim, tak není nikde zmínka o fungování různých frakcí, které z logiky věcí ve hře prostě musí být. Z popisu si navíc člověk tak nějak odvodil, že půjde o sandboxový titul, ale o tom rovněž ani zmínka. Možná nás nechtějí tvůrci strašit svými ambicemi. Každopádně, pokud se vám tento Mount & Blade na moři a v Karibiku zamlouvá, sledujte do budoucna oficiální stránky hry, zatím klasicky (pro oznámení ruských her) nefunkční.

Nejnovější články