My Time at Portia v hratelném demu ukazuje pohodový postapokalyptický svět
zdroj: tisková zpráva

My Time at Portia v hratelném demu ukazuje pohodový postapokalyptický svět

26. 7. 2017 18:29 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ze všech těch her zabývajících se světem po jeho absolutní devastaci jsme zvyklí, že takový svět je velice temný, plný betonových trosek, děsivých monster a chamtivých lidí, kteří se snaží za každou cenu přežít. Ale ne vždy to tak musí dopadnout. Třeba v zemi Portia lidé žijí dál své životy a prosperují, jakoby se nikdy nic nestalo. Vítejte v netradičním žánrovém mixu hry My Time at Portia.

Zelenkavé pláně střídají žlutá pole obilí, která lemuje svěží lesní porost doprovázený šuměním potůčku. Sem tam zabučí kráva, zařehtá koník nebo vypískne nějaké lidské mládě. Město žije svým vlastním životem, děti chodí do školy, dospělí do práce. Že se nacházíte ve světě po zániku téměř všeho vám napoví pouze tajemné zříceniny ukrývající tajemství minulých životů.

My Time at Portia je tvůrci označována za RPG v otevřeném světě s prvky simulace. Z RPG prvků tu naleznete průzkum ostrova, vylepšování postavy, rozmlouvání s obyvateli, plnění úkolů, obchodování a podobné kratochvíle, zatímco simulací se zde myslí crafting a správa pozemku.

zdroj: Archiv

A právě váš pozemek je v centru veškerého dění. Začínáte s pouhou kůlničkou, kterou si postupně vyšperkujete v široko daleko záviděnou vilu. Na zahradě si pak vybudujete všestranný workshop. V pecích upečete cihličky z nakutaných materiálů, na cirkulárce nařežete prkna z pokácených stromů a sem tam zaskočíte obdělat políčko, otrhat ovocný sad nebo ulovit rybu. A protože se později musíte dostávat dál a dál, můžete si vyrobit třeba i vozidlo.

My Time at Portia cílí svou pohodovou hratelností a pestrobarevnou stylizací na hráče hledající spíše odpočinek. Přesto se můžete vydat do podzemí a čelit zdejšímu nebezpečí se zbraní v ruce. Hra vychází někdy v průběhu letošního října, ale již teď si můžete vyzkoušet demoverzi z alfa verze hry.

Nejnovější články