Interaktivní textovka The Last Court vás nechá vládnout ve světě Dragon Age
zdroj: tisková zpráva

Interaktivní textovka The Last Court vás nechá vládnout ve světě Dragon Age

3. 11. 2014 11:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

BioWare překvapili dalším příjemným bonusem, který doprovodí vydání Dragon Age: Inquisition a s ním spojené spuštění ostré verze Dragon Age Keep (beta už běží). Dragon Age: The Last Court je textové RPG říznuté strategií, které nejvíce evokuje interaktivní romány ve sféře herní a gamebooky (jako třeba u nás nejznámější Lone Wolf) ve sféře knižní. Hra bude k dispozici zdarma skrze zmíněný Dragon Age Keep a nabídne příběh, který částečně vyplní prostor mezi Dragon Age II a Dragon Age: Inquisition.

V Dragon Age: The Last Court se dostanete do role markýze či markýzy vládnoucí v Seraultu, malém území na okraji Orlais, zatíženého prádavnou Hanbou. Zvolit si můžete mezi dvěma hrdiny – lovkyní a učencem. Oba se logicky chtějí vypořádat s událostmi, které před nimi jako vládci Seraultu stojí, odlišným způsobem. Právě o rozhodování a vládnutí Dragon Age: The Last Court bude.

Kromě zaměření zvoleného hrdiny si vybíráte i klíčové společníky ve vládě v turbulentních časech. Budou to poradce, osobní strážce, komplic a milenec. Pomohou vám při balancování misek vah zájmů vašich poddaných i plnění úkolů a odhalování tajemství obklopujících Serault. Bude jen na vás, zda Serault upadne do zapomnění jako nevýznamné a zdevastované území, nebo získá sílu a nezávislost.

Během vládnutí se musíte vypořádat i s různými hrozbami a přiřazovat jim různé priority ve vašem nabitém vládním kalendáři. Budou to revoluční vrstvy, bandité nebo neznámé zlo, které se probouzí v lesích kolem Seraultu. Jistou roli by měla, v souznění s mytologií Dragon Age, sehrát řada záhad. Třeba kdo je Rohatý rytíř a co se děje v Zapečetěné chantry.

Dragon Age: The Last Court vypadá pro fandy tohoto velmi specifického žánru zajímavě. Tím spíše, že na něm pracuje malé studio Failbetter Games, které se na podobný žánr specializuje. Přesvědčit se o tom můžete třeba v jejich viktoriánské fantasy textovce Fallen London.

Failbetter Games na Dragon Age: The Last Court pracují už pes rok, což jen podtrhuje, že nepůjde o žádnou rychlokvašku. Jde o potenciálně zajímavé rozšíření světa i o samostatný titul, který by mohl na pár hodin zabavit a hlavně nabídnout, jak u tohoto stylu her bývá zvykem, velký prostor pro opakované hraní. Pár záběrů z hraní najdete na záběrech videa, které pochází od testerů. Další informace načerpáte na oficiálních stránkách Failbetter Games.

Nejnovější články