Dangerous Driving 2 bude duchovním nástupcem skvělého Burnout Paradise

20. 2. 2020 16:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Spoluzakladatelé studia Criterion Games Alex Ward a Fiona Sperry se v roce 2014 rozhodli založit si vlastní studio Three Fields Entertainment poté, co se tvorba Criterionu odklonila od závodních her. Oni přitom chtěli zůstat věrní závodění, a tak se ve svém novém studiu pustili do několika závodních titulů, z nichž nejlíp dopadl ten poslední, Dangerous Driving. Silně připomínal první díly série Burnout a jeho nadcházející pokračování Dangerous Driving 2 dá vzpomenout konkrétně na Burnout Paradise.

První hra série Dangerous Driving sice nedosáhla takové slávy jako vynikající kousky série Burnout, ale nešlo ani o vyložený propadák. Průměrné hodnocení recenzí se podle Metacriticu zastavilo na slušných 70 a prodeje zjevně také nebyly špatné, když se studio pouští do přímého nástupce.

Tím bude Dangerous Driving 2, které bude docela jinou hrou než jeho předchůdce. Změní se totiž přístup ke světu, ve kterém budete závodit. Už nepůjde o prosté silničky, které vás nepustí za svodidla. Stejně jako v Burnout Paradise vám bude k dispozici otevřený svět, ve kterém si sami vyberete z mnoha závodů nebo se budete bavit třeba cílenými bouračkami v běžném provozu.

V dynamickém světě můžete svištět jako o závod úplně sami, ale myslelo se i na vyznavače gaučové kooperace s rozdělenou obrazovkou, přičemž nebude chybět ani normální onlinový multiplayer. Dangerous Driving 2 vyjde stejně jako první Dangerous Driving na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, ke kterým se nově přidá i Switch.

(obrázky v galerii pocházejí z prvního dílu Dangerous Driving)

První obrázky a videa bohužel teprve dorazí v následujících dnech, takže do té doby využijte svou představivost. Datum vydání je stanovené na zimu letošního roku a nabízí se tedy otázka, jak to bude s novou generací konzolí. Osobně bych se divil, kdyby Three Fields Entertainment pracovali na dvou verzích stejné hry a spíš bych proto vsadil na zpětnou kompatibilitu.

Stejně tak se nabízí otázka počítačové exkluzivity. První Dangerous Driving je totiž dostupné pouze v Epic Games Store. Na Steamu nemá ani založenou kartu, takže kdo ví, zda vůbec jde o klasickou roční exkluzivitu. Dozvíme se to nejpozději 9. dubna, kdy Dangerous Driving oslaví první narozeniny.

Nejnovější články