Chystané DLC pro The Elder Scrolls V: Skyrim mod Enderal nabídne 20 hodin nové hratelnosti
zdroj: tisková zpráva

Chystané DLC pro The Elder Scrolls V: Skyrim mod Enderal nabídne 20 hodin nové hratelnosti

20. 12. 2016 18:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jde o jeden z nejlepších, největších, nejkrásnějších, nejpropracovanějších a nejzábavnějších modů pro TES V: Skyrim. Můžete hádat třikrát, kterou modifikaci myslím. Rovnou ale prozradím, že na mysli mám totální konverzi Enderal od (převážně) německého studia SureAI, která vyšla po několika letech vývoje letos v létě, a hráčům Skyrimu otevřela ústa dokořán. Enderal totiž nabídla nejenom minimálně padesátihodinovou porci nového příběhového obsahu a zbrusu nové lokace i postavy, ale i předělané herní systémy – třeba zahodila level scaling, za což bychom měli tvůrcům líbat ruce a nohy. Dost ale rekapitulace, protože na obzoru se rýsuje DLC pro Enderal s podtitulem Forgotten Stories, které by krom řady obvyklých úprav a oprav mělo nabídnout hlavně 10 - 20 hodin nové příběhové kaše.

Pokud už jste Enderal hráli nebo alespoň vyzkoušeli, víte moc dobře, co vás čeká – výrazně odlišná hratelnost než ve Skyrimu, daná zejména změnou základních herních pravidel, zjevná snaha vyprávět v prvé řadě příběh, mix otevřených pasáží a (občas otravné) přísné linearity, kombinace amatérského a profesionálního dabingu (Dave Fennoy z The Walking Dead a Lani Minella ze Skyrimu), ale hlavně skvělá zábava. Bez diskuse skvělá. Co ale konkrétně čekat od Forgotten Stories? Podívejte se nejdříve na video někde okolo, které akcentuje právě příběhové linky. Změny se však dotknou i herního systému.

Konkrétně se dočkáte nového – skrytého zakončení hlavní příběhové linky původního Enderalu, kvůli kterému tvůrce DLC Nicolas Lietzau doporučuje rozehrát znovu celou hlavní linii. Dále pak dvě gildové příběhové linie, kdy se můžete přidat buď do řad obchodnické gildy Golden Sickle a řešit nelineární story plnou intrik a lakomství, nebo se pokusíte odhalit tajemství kultu Rhalâta, který vládne Undercity.

zdroj: Archiv

Čekají vás ale i nové bounty mise a sada individuálních misí, které vyjasní události či pozadí postav z původní modifikace. Chybět nebudou v DLC a nové zbraně či zbroj, skryté talenty, přepracované craftovací schopnosti atd.

Nicolas Lietzau vytváří DLC Forgotten Stories v podstatě sám – původně to měl alespoň v plánu, aby se ostatní členové SureAI mohli věnovat jiným projektům. Natáhl však k vývoji DLC některé členy původního týmu, a navíc sehnal nové lidi.

K vydání Forgotten Stories by mělo dojít někdy v příštím roce, a snad není třeba dodávat, že DLC bude dostupné zdarma, jakkoli na jeho vývoji pracuje Lietzau v módu full-time práce. Pokud byste chtěli jeho aktivity ocenit a podpořit, můžete přes PayPal. A prosím, udělejte to, protože zápal a schopnosti tohoto člověka jsou neuvěřitelné.

enderal forgotten stories zdroj: tisková zpráva

Další informace o Enderal a DLC Forgotten Stories najdete na oficiální stránce nebo v tomto postu.

Nejnovější články