Změna vedení. Studio Volition přejde po nezdařeném Saints Row pod Gearbox
zdroj: Volition

Změna vedení. Studio Volition přejde po nezdařeném Saints Row pod Gearbox

18. 11. 2022 12:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Skupina Embracer se ve své finanční zprávě za období červenec-srpen-září nemohla nevyjádřit k situaci ohledně nejočekávanější hry daného čtvrtletí – rebootu městské akce Saints Row. Už z dřívějška víme, že je šéf společnosti Lars Wingefors jejím přijetím zklamaný a obdobná věta zaznívá i tentokrát.

Přesto se hře po finanční stránce podařilo udržet v mezích očekávání manažerského týmu. Tvůrci ze studia Volition jsou navíc odhodlaní své Saints Row opravovat a vylepšovat, čehož je důkazem čerstvý patch opravující mnoho zásadních chyb, kooperaci a další.

Embracer však celá situace přiměla k zamyšlení a výsledkem je „stěhování studia“ v rámci firemní infrastruktury.

„Společnost Volition se do budoucna stane součástí společnosti Gearbox, která disponuje všemi nástroji, včetně zkušeného manažerského týmu v USA, k zajištění budoucího úspěchu společnosti Volition. Jedná se o první interní převod skupiny, kdy převádíme velké studio mezi provozními skupinami, ale nemusí být nutně poslední,“ stojí ve finanční zprávě.

Volition bylo doteď součástí provozní skupiny Plaion (dříve Koch Media). Nabízí se samozřejmě otázka, zda se od Volition dočkáme dalších Saints Row, nebo se z nich stane spíše studio pomáhající s jinými hrami. Pokud ale stále platí dřívější vyjádření Wingeforse, tak se se značkou Saints Row, která prý nikdy nebyla vyloženě prodejním trhákem, i nadále počítá.

Nejnovější články