Zemřel Emile Morel, kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2
zdroj: Ubisoft

Zemřel Emile Morel, kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2

10. 7. 2023 9:51 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

V pouhých 40 letech náhle zemřel Emile Morel, zatím poslední kreativní ředitel, který pracoval v Ubisoftu Montpellier na Beyond Good & Evil 2. Na profesní sociální síti LinkedIn nešťastnou zprávu zveřejnil jeho zaměstnavatel. Příčina smrti nebyla zveřejněna.

„Emile byl strašně pyšný na BGE2, komunitní program Space Monkeys a na své kolegy. Bude nám velmi chybět. Ať hra vyjde jeho jménem,“ píše bývalá narativní ředitelka Gabrielle Shrager, která na hře pracovala do roku 2019. Morel se začal na pokračování akční adventury podílet na pozici zástupce kreativního ředitele, než post šéfa převzal po Jeanu-Marcu Geffroyovi, který projekt letos opustil.

Ještě předtím, než Morel začal před 14 lety pracovat v Ubisoftu, získal své ostruhy jako herní vývojář na Alone in the Dark: Inferno a Test Drive Unlimited 2. Ve francouzském videoherním domě je pak podepsaný pod skvělou plošinovkou Rayman Legends a The Adventures of Tintin.

Co smutné oznámení znamená pro vývojářským peklem sužovaný Beyond Good & Evil 2? Hře určitě bude chybět unikátní Morelův rukopis a jeho individuální vize. Projekt navíc podle všeho není v nijak pokročilé fázi produkce. A v poslední době nejde o jediné špatné zprávy, které vývoj BGE2 provázejí.

Nejnovější články