Xbox se o své další plány s exkluzivitami podělí ve čtvrtek večer
zdroj: Profimedia

Xbox se o své další plány s exkluzivitami podělí ve čtvrtek večer

13. 2. 2024 10:51 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Jak nám Microsoft přislíbil minulý týden, tak také činí: Už tento týden nám Xbox ve víru spekulací o konci exkluzivit, ba dokonce i možná celé konzole, udělá jasno. Někteří z insiderů v mezičase mírnili obavy fanoušků, kteří v panice začali prodávat či likvidovat své Xboxy – kupříkladu dřívější drby o vydání Starfieldu na PlayStationu prý nemají být pravdivé. Každopádně s jistotou teď nevíme nic. Kromě toho, že se všechno podstatné dozvíme ve čtvrtek ve 21 hodin v oficiálním podcastu Xboxu.

Speciálního pořadu se zúčastní šéf herní divize Microsoftu Phil Spencer společně s prezidentkou Xboxu Sarah Bond a ředitelem Xbox Game Studios Mattem Bootym. Rozebrat hodlají budoucí obchodní strategii, takže otázka potenciálního konce exkluzivit a začátku multiplatformní éry je rozhodně na pořadu dne.

Spekulace o tom, jaké hry by se kromě PC a Xboxu mohly podívat na další platformy mezitím stále bují. Kupříkladu redaktor magazínu The Verge Tom Warren ve včerejším shrnutí situace zmiňuje, že první dvojicí titulů, které se mají objevit na PlayStationu 5 a Switchi, by měl být Hi-Fi Rush a Pentiment.

Zatímco o prvním jmenovaném se šušká od poloviny ledna, středověká adventura se na seznamu potenciálních multiplatformních titulů objevuje poprvé. Ještě letos by podle něj na konkurenční platformy mělo vyplout také pirátské dobrodružství Sea of Thieves a výčet her, u kterých Microsoft vydání na konzole od Sony a Nintenda zvažuje, je údajně ještě mnohem delší. Na oficiální rozhřešení už naštěstí nemusíme čekat dlouho.

Nejnovější články