Valve mění pravidla slev na Steamu – jejich výši i časové rozestupy
zdroj: Steampowered

Valve mění pravidla slev na Steamu – jejich výši i časové rozestupy

21. 2. 2022 10:18 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Slevy jsou v obchodě Steam (a nejenom tam) na denním pořádku. Hry často již vycházejí zlevněné a na jejich další slevu nemusíme čekat dlouho. Moudří, šetřiví a ti, kdo nepotřebují prožít nové dobrodružství co nejdřív, tak s téměř stoprocentní jistotou mohou utratit výrazně míň.

Nicméně procenta atakující stovku v případě slev už neuvidíme. Valve totiž mění pravidla slev na Steamu, a i když nejde o vyloženě drastický zásah do aktuálního fungování, je to rozhodně zajímavý vhled do zákulisí.

Veškerá nová pravidla začnou platit od 28. března a jedním z nich je změna trvání doby mezi jednotlivými slevami. Dosud platí, že po skončení slevy nesmí jít hra do další slevy po šest týdnů. Tato doba se zkrátí na čtyři týdny, hra tedy může opět srazit požadovanou cenovku po uplynutí pouhých 28 dnů.

Z tohoto pravidla jsou vyňaty čtyři velké slevové akce Lunar New Year Sale, Summer Sale, Autumn Sale a Winter Sale, tedy hra může být ve slevě během nich a zároveň bezprostředně před nimi nebo po nich.

Sleva může trvat maximálně dva týdny a minimálně jeden den a nově nebude možné nabídnout vyšší slevu než 90 %. Zároveň se mění minimální výše slevy, která bude od konce března činit 10 %.

Ve výsledku tak možná budeme hry vídat ve slevě ještě častěji, ale už se nebudou konat velmi lákavé „výprodeje“, kdy se hra běžně prodávaná třeba za 40 eur výjimečně objevila za pár korun.

Nejnovější články