Úspěšný Kickstarter vyslal Elite: Dangerous do produkce
zdroj: tisková zpráva

Úspěšný Kickstarter vyslal Elite: Dangerous do produkce

3. 1. 2013 13:42 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jestli mě překvapilo, že Kickstarter Elite: Dangerous skončil úspěchem a nějakých 36 hodin před koncem kampaně byl naplněn cíl vybrat od hráčů 1 250 000 liber, čili pořádný ranec? Ano, překvapilo mě to, i když zpětně musím Brabenovi přiznat kredit v tom, jak kampaň dlouhodobě vedl. Začátek byl tristní a ještě pořád si nemyslím, že velká studia typu Frontier Developments se spoustou kontaktů v byznysu by měla být těmi, která využívají Kickstarter, ale na tom ve výsledku nezáleží.

Frekvencí updatů a hlavně jejich smysluplným obsahem Braben extrémně dlouhou kampaň dokázal nakopnout a poskytnout hráčům důvod na vznik nového Elite přispět. Už jsem se nechal rovněž přesvědčit, že celý projekt není jenom o rýžování peněz na konto hráčské nostalgie, ale hlavně o hře, která by mohla hranice vesmírných stříleček a simulátorů šoupnout zase někam dál, v což věřím i u Star Citizen. Souboj obou her budu sledovat s pobavením a důvěrou, že vzájemná konkurence pomůže obě hry udělat jenom lepší – pokud se něco nepo…, což u Kickstarterových projektů nelze samozřejmě vyloučit.

Každopádně, naplnění požadované částky motivovalo Frontiery k rozšíření nových milníků, takže když se do konce kampaně stihne vybrat 1,4 milionu liber, tak do tří měsíců po vydání PC verze vyjde i Mac verze. Pokud se vybere 1,5 milionu liber, tak tvůrci do hry nasekají dalších 10 hratelných lodí, čímž by se celkový počet navýšil na 25. Do nabídky přibyla i nová možnost investovat 25 liber, což vám zajistí nejenom digitální verzi hry, ale i 500 kreditů do startu. Právě tuhle jsem využil. Kdo už do projektu vložil vyšší částku než 25 liber, tak může s 500 kredity počítat automaticky. Pokud má být v novém Elite univerzu opravdu nebezpečno, jak naznačuje podtitul, bude se něco do začátku hodit. A vůbec, projeďte si updaty na Kickstarter stránce Elite sami. Třeba se tam dozvíte, že David Braben měl zrovna včera narozky. A mrknete se i na nový artwork.

Nejnovější články