Tvůrci God of War se ohrazují proti toxickým hráčům
zdroj: Sony Santa Monica

Tvůrci God of War se ohrazují proti toxickým hráčům

5. 7. 2022 12:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O toxicitě hráčské komunity by se daly psát celé romány. Nejeden vývojář či vývojářka čelí výhrůžkám smrtí – své by mohl vyprávět třeba Neil Druckmann po vydání The Last of Us: Part II. Ani hry, kde neumírají oblíbené postavy a neprojevují menšinovou sexualitu, ale před nenávistí mas nejsou v bezpečí – tvůrce adventurní série Monkey Island Ron Gilbert se před časem nechal slyšet, že kvůli reakcím některých jedinců raději s fanoušky přestane komunikovat úplně.

V případě nadcházejícího God of War: Ragnarök navíc není úplně zřejmé, čím si vývojářský tým studia Santa Monica nevoli vysloužil. Řada insiderů se v minulých dvou týdnech snažila vyvolat spekulace, že Sony cosi ohledně God of War na konci června oznámí, jen aby se tak nestalo.

Hra samotná ale nemá být odložená a někteří nedočkavci usoudili, že musí existovat způsob, jak z členů týmu datum vydání dostat. V případě tvůrkyně herních filmečků Estelle Tigani se posléze našli jedinci, kteří k dotazům na onen termín připojili fotografie svého přirození, což je vývojářce přirozeně nepříjemné a nevyžádané obrázky genitálií ji nepřekvapivě nepřiměly utajovanou informaci vyzradit.

Proti podobným praktikám toxické části komunity se nejprve ohradil producent God of War: Ragnarök Cory Barlog, který takovým lidem vzkázal, ať celému týmu laskavě projevují v první řadě respekt.

Coryho posléze ve vyjádření parafrázoval také oficiální účet Santa Monica Studio: „Naši fanoušci nás inspirují a chápeme jejich vášeň i touho po informacích. Ale tahle vášeň by neměla být toxická ani na úkor důstojnosti jakékoliv lidské bytosti.“ V tweetu tým volá po respektu mezi všemi hráči, hráčkami, vývojářkami a vývojáři bez rozdílu. A já dodávám, ať hlavně nikomu neposíláte genitálie, pokud vás o to předtím vyloženě nepožádal. Nikdo o to pravděpodobně nestojí. 

Nejnovější články