Spor o nové logo Remedy se nakonec s právníky Take-Two vyřešil přátelsky
zdroj: Remedy

Spor o nové logo Remedy se nakonec s právníky Take-Two vyřešil přátelsky

20. 1. 2024 16:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Internetem začaly nedávno kolovat obavy, když Take-Two Interactive vznesla námitky proti ochranným známkám Remedy Entertainment pro dva nové návrhy loga, jak původně informoval server RespawnFirst. Námitka podaná u britského úřadu pro duševní vlastnictví naznačovala potenciální „pravděpodobnost záměny“ mezi logy Remedy a Rockstaru.

Ochranné známky, které si společnost Remedy zaregistrovala až 11. května 2023, se staly předmětem sporu už v dubnu 2023, což byl také měsíc firma oficiálně odhalila své nové logo - aniž by ho tehdy měla zaregistrované. 

Zástupci firmy však od té doby upřesnili, že problém byl se společností Take-Two vyřešen hladce a přátelsky, a to už koncem roku 2023. Remedy ujišťuje, že úvodní podání stížnosti byla pouhá právní formalita, kdy se týmy z obou firem bavily a všechno hned vyřešily, uvádí herní novinář Stephen Totilo.

V praxi to tak nejspíš vypadá na nějakého příliš aktivního právníka Take-Two, který si všiml nového „podobného“ loga Remedy a automaticky zahájil právní kroky k ochraně značky. Ve výsledku se ale naštěstí nic nestalo a moloch v podobě Take-Two nebude nutit Remedy ke změně loga. Firmy navíc i nadále spolupracují na remacích prvních dvou dílů Maxe Payna.

Pro kontext nového loga Remedy se musíme vrátit právě do zmíněného loňského dubna, kdy studio odhalilo svoji novou vizuální identitu. Změna loga i vizuální identity měla prý odrážet vývoj studia od zaměření na jednu hru k rozmanitému portfoliu a jeho expanzi mimo Finsko, včetně nového sídla ve švédském Stockholmu.

Přepracované logo má znamenat odklon od éry symbolizované kulkou ve tvaru písmene „R“ ve starém logu, které tak úzce odkazovalo právě na Maxe Payna. Nové logo by mělo mnohem lépe reflektovat pestřejší portfolio studia a vůbec širší škálu her, které mají Remedy v současné době pod palcem a které budou nejspíš dělat i v budoucnu.

Nejnovější články