Podpora Dead Cells končí. Bývalý vývojář krok kritizuje
zdroj: Motion Twin

Podpora Dead Cells končí. Bývalý vývojář krok kritizuje

13. 2. 2024 16:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Hlavní designér Dead Cells Sébastien Bernard zkritizoval nedávné rozhodnutí vydavatelství Motion Twin ukončit vývoj úspěšné roguelite metroidvanie.

Bernard na Dead Cells pracoval do roku 2019, posléze si založil vlastní sólové studio Deepnight. O své názory ohledně konce podpory svého staršího projektu se podělil na Discordu. „Ptali jste se mě, řeknu k tomu jen to, že Motion Twin udělali na Dead Cells a Evil Empire nejhorší možný podraz. Vzhledem k mým vlastním zákulisním zkušenostem můžu upřímně říct, že jsem moc rád, že už toho nejsem součástí. Oficiální vyjádření je totální marketingový nesmysl,“ nebral si Sébastien Bernard servítky.

„Nikdy mě nenapadlo, že se z mých bývalých spolupracovníků vyklubou takoví hamižní lidé. Přeju vše dobré a hodně štěstí Evil Empire s jejich dalšími projekty a doufám, že tyhle náhlé finanční škrty nějak přežijí,“ dodal Bernard v již smazaných příspěvcích, které posléze rozvedl a upřesnil na svém blogu.

Evil Empire je jedním z interních studií vydavatelství Motion Twin, které vzniklo po vydání Dead Cells právě jako podpůrný tým z původních vývojářů, který pro roguelite metroidvanii tvořil další obsah. Hra se pod jeho taktovkou během téměř pěti let po vydání dočkala čtyř velkých DLC a osmnácti updatů, včetně spoluprací s Castlevanií či Hollow Knightem.

Studio se teď podle oficiálního vyjádření hodlá věnovat tajným projektům, které přestaví brzy – je prý čas začít jednu novou hru, možná dvě.

Zároveň popřálo štěstí vydavatelství Motion Twin a jejich nové hře Windblown, kterou představilo během loňského vyhlášení The Game Awards. Akční roguelite by mělo vyjít někdy v letošním roce v předběžném přístupu a podle Bernarda je právě propagace nové hry hlavním motivem vydavatele k ukončení podpory Dead Cells.

Vývojáři z Evil Empire totiž loni po překonání milníku 10 milionů prodaných kusů prohlásili, že mají plán nového obsahu minimálně do konce letošního roku. Ať už byla motivace ke změně plánu jakákoliv, dalších novinek pro Dead Cells už se zřejmě nedočkáme.

Nejnovější články