zdroj: Milan Timčenko

Obchoďáky jsou stále zavřené? Časem si postavíte vlastní v českém tycoonu Mall Craze

13. 4. 2021 12:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V dávných dobách, před téměř dvěma dekádami, existovala trojdílná série budovatelských strategií Mall Tycoon. Její poslední díl se datuje do roku 2005 a od té doby jste touhu po vlastním obchodním domě neměli kde ukojit. Ale stejně jako se vrátil legendární Theme Hospital v podobě Two Point Hospital, vrací se i Mall Tycoon díky české manažerské strategii Mall Craze.

Jediný autor hry Milan Timčenko se rozhodl změnit situaci na trhu a pustil se koncem roku 2019 do vlastní hry z prostředí obchodních domů. Během poměrně krátké doby urazil pořádný kus cesty a o pouhý rok a půl později spouští kickstarterovou kampaň.

Vznik Mall Craze proto můžete podpořit libovolnou částkou, přičemž už 20 dolarů (15 pro ty nejrychlejší) vám zajistí klíč hry na Steam, až tam, a pouze tam, hra jednoho dne vyjde. Kdo si připlatí, ten bude vpuštěn i do uzavřené bety a bude se svým názorem podílet na dokončování ambiciózního projektu.

Mall Craze se stanete majitelem budoucího obchodního centra, které můžete buď vytvořit úplně od základů, nebo přestavět již existující obrovskou budovu. Sami navrhnete jednotlivé obchody a určíte, co se v nich bude prodávat – od oblečení přes elektroniku po sportovní vybavení.

Ale není to jen o obchodech. Nemohou chybět restaurace, fitko a kino a jakmile budete mít postaveno včetně výzdoby, čeká vás management. Musíte najmout zaměstnance, sledovat potřeby nakupujících, chtělo by to udělat si nějakou reklamu, vyzkoumat nové produkty, pohrát si s výší cen a tak podobně.

Dobrou zprávou může být, že Milan Timčenko neplánuje žádná placená rozšíření, a veškeré updaty proto budou zdarma. Datum vydání hotové hry ještě nedostáváme, ale míří se na příští rok. No, nevypadá to vůbec špatně, co říkáte?

Nejnovější články