Novou hrou se jménem Sida Meiera je tahová sci-fi strategie Starships
zdroj: tisková zpráva

Novou hrou se jménem Sida Meiera je tahová sci-fi strategie Starships

19. 1. 2015 15:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Scifistické pondělí pokračuje oznámením nového titulu od krále strategií Sida Meiera. Zápletka vychází z Civilization: Beyond Earth. Co by se stalo z pohledu kolonistů s matičkou Zemí? Jak by usazení osadníci zareagovali na volání Země o pomoc? Odpovědí je Sid Meier's Starships, v níž putuje lidská flotila galaxií a buduje federaci, která ochraňuje planety, případně bojuje proti nepřátelům. Kromě boje si ale užijí i vesmírní obchodníci nebo diplomati. Tahové souboje různě upravitelných lodí budou ale přesto hlavním lákadlem Starships.

„Mým cílem je vytvořit zážitek zaměřený na design lodí a boj uvnitř vesmíru plného mezihvězdných dobrodružství, diplomacie a objevování,“ vysvětluje Meier koncept hry. Na Sid Meier's Starships pracuje společně s malou částí studia Firaxis a od začátku cílí kromě PC a Mac také na iOS respektive iPad. O Androidu se tvůrci nezmiňují, ale snad se jako obvykle dočkáme portu později.

zdroj: Archiv

Velkou roli bude hrát i znovuhratelnost díky faktu, že se vesmír bude v každé hře náhodně generovat. Bude se měnit jak mapa vesmíru, tak dynamicky generované mise. Hráči Civilization: Beyond Earth si navíc mohou obě hry propojit, což by mělo obohatit oba tituly, byť není jasné jak přesně.

 

Jelikož trailer je ryze příběhový a ze hry nic neukáže, jsme odsouzeni na spekulace podle obrázků a další informace, které snad přijdou brzy. Vždyť Sid Meier's Starships má vyjít už na jaře tohoto roku.

Nejnovější články