CD Projekt oznámil nové projekty a nastínil budoucnost Cyberpunku a Zaklínače
zdroj: Foto: CD Projekt

CD Projekt oznámil nové projekty a nastínil budoucnost Cyberpunku a Zaklínače

4. 10. 2022 17:53 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Fandové Cyberpunku i Zaklínače se mohou radovat. CD Projekt na svém Twitteru nastínil plány pro obě značky. A jsou to plány poměrně ambiciózní.

Pod kódovým označením Polaris se ukrývá nová chystaná hra ze světa Zaklínače, o které už víme z dřívějška. Momentálně je v čistě předprodukční fázi. Jak už jsme slyšeli dříve, půjde o první díl z chystané ságy, studio má v plánu na to navázat dalšími dvěma hrami ze světa Zaklínače, a připravit tak novou zaklínačskou trilogii. Ta by údajně měla kompletně vyjít během šesti let po vydání nadcházejícího prvního dílu. Poměrně odvážné tvrzení!

Orion je pak označení po další hru ze světa Cyberpunku, na níž primárně pracuje tým nově založené pobočky v Bostonu. Dle oficiálního vyjádření bude hra „pokračovat ve využívání potenciálu této temné verze budoucnosti“. Plány na trilogii ale zatím zjevně studio v tuhle chvíli nemá. Je vidět, že Zaklínač je zkrátka mnohem větší miláček.

To ostatně dokazuje i oznámení projektu, který se ukrývá pod kódovým označením Canis Majoris. Na tom má pracovat externí studio mimo CD Projekt. Ve vedení týmu ale mají stát lidé, kteří pracovali na předchozích zaklínačských hrách. Půjde opět o plnohodnotnou hru ze světa Zaklínače, ovšem zasazenou zcela mimo začínající trilogii Polaris.

 

Aby těch Zaklínačů nebylo málo, je tu také projekt označený jako Sirius, na kterém dělá nedávno zakoupené studio Molasses Flood. I tady půjde o příběh ze světa Geraltových dobrodružství, byť tentokrát bychom se měli dočkat multiplayeru společně se singleplayerem, kampaní a příběhovými úkoly.

Myslíte si, že to je všechno? Ale kdeže! CD Projekt se totiž vytasil ještě s dalším projektem, kterému přezdívá Hadar. Ten je v nejranější fázi vývoje a údajně by mělo jít o zcela novou IP. Tvůrci nejsou ani v předprodukční fázi a zatím pouze připravují podklady na vývoj, čili o Hadaru nejspíš neuslyšíme ještě nějaký ten pátek.

Krom toho jsme se také dozvěděli, že Marcin Iwiński, šéf studia, ale i tvář mnoha memů, se rozhodl ze své pozice odejít a uvolnit místo jiným. Otázkou je, nakolik tohle rozhodnutí ovlivní zbytek studia.

Ve videu shrnujícím plány do budoucna CD Projekt také zmínil, že úspěch anime seriálu Edgerunners rozhodně zaujal vývojáře natolik, aby se televizní produkci věnovali více. I tady se tak prý máme na co těšit.

Tyhle plány jsou vskutku ambiciózní. Teď jen, aby se je polskému studiu podařilo i naplnit.

Nejnovější články