Arkádová klasika Asteroids se vrací jako multiplayerová survival akce
zdroj: tisková zpráva

Arkádová klasika Asteroids se vrací jako multiplayerová survival akce

11. 2. 2015 18:01 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Hraním prastarých arkád si prošla řada z nás a o znovuvzkříšení jedné z těchto automatových klasik je i následující zpráva. Atari oznámili oživení titulu Asteroids z, pro mnohé hráče prehistorického, roku 1979. Moderní verze však ušla pořádnou cestu a bude mít diametrálně odlišnou podobu. Asteroids: Outpost totiž je multiplayerový survival titul zasazený do otevřeného světa a vyjde pouze pro PC, žádné automaty plánované nejsou.

V Asteroids: Outpost se hráči ujmou role vesmírného těžaře, který se ocitne na... správně, asteroidu! Nicméně pás okolních asteroidů představuje nebezpečí, který těžaře ohrožuje. Cílem hráče tedy bude těžba, vybudování základny, přežití v nehostinných podmínkách a ve finále samozřejmě také nechybí zbohatnutí. Hluboko v budoucnosti se hráči ocitnou osamělí, budou se nacházet v odlehlém koutě vesmíru, a při průzkumu svého nově nabytého kousku půdy se jej budou snažit co možná nejlépe vytěžit, stavět při tom řadu různých předmětů (crafting jako takový nebude chybět) a vůbec se snažit se expandovat za původně vytyčené hranice.

Multiplayerová složka hry pak nebude spočívat v ničem jiném než v tom, že hráči vytváří aliance a bojují o území s jinými alinacemi, nebo jej naopak před znepřátelenými hráči či frakcemi brání. Mírný návrat k odkazu klasiky pak bude spočívat v sestřelování opakujících se dešťů meteoritů - ty představují nejen hrozící nebezpečí, ale samozřejmě také zdroj možného nerostného bohatství.

Nechme se překvapit, jak tento počin a reinkarnace jedné z největších klasik, ke kterým Atari drží práva, dopadne. Drobnou zárukou kvality by nám mohl být fakt, že v Salty Games pracuje ředa videoherních veteránů, kteří za sebou mají řadu titulů, z nichž tisková zpráva vypichuje například Call of Duty: Black Ops 2, Call of Duty: Ghosts či Star Trek Online. Datum vydání Asteroids: Outpost je zatím neznámé, autoři však slibují, že hra vyjde brzy, ovšem jak je dnes dobrým zvykem, bude to zatím pouze formou nehotového titulu s předběžným přístupem.

Nejnovější články