Tablety a telefony nás donutí utrácet za hry více
zdroj: tisková zpráva

Tablety a telefony nás donutí utrácet za hry více

7. 7. 2011 11:22 | Byznys | autor: Jan Vitík |

Podle analýzy společnosti Gartner Inc, specializující se na výzkumy a poradenství v oblasti informačních technologií, utratí zákazníci v roce 2011 za herní produkty částku 74 miliard dolarů. Jde o nárůst 10.4 % oproti minulému roku, kdy hráči vydali ze svých peněženek „pouze“ 67 miliard.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dvě třetiny z těchto utracených peněz pak bude za softwarovou část produkce. Hlavní podíl na tomto nárůstu bude mít podle analytika Tuong Nguyena nárůst popularity smartphonů a tabletů. „Hraní zůstává klíčovým prvkem při používání těchto zařízení. Mobilní hry jsou nejstahovanější kategorií aplikací napříč všemi obchody,“ upřesnil Nguyen.

Ze zprávy také vyplývá, že následovat v prodejních číslech bude herní hardware a na posledním místě bude online hraní. Tento segment by měl ostatní dohánět v následujících pěti letech. Utracené peníze za předplatné a mikrotransakce by měly růst tempem 27% za rok. “Zjistili jsme, že systém předplatného ustupuje „free“ modelům, ve kterých je hra poskytována zdarma a peníze se vydělávají prostřednictvím ingame reklamy a mikrotransakcí. Svůj vliv na tom má i nárůst her propojených se sociálními sítěmi,“ řekl ředitel výzkumu Brian Blau.

Nejnovější články