Far Cry 6 a Rainbow Six Quarantine se odkládají. Ubisoftu se ale finančně daří skvěle
zdroj: Ubisoft

Far Cry 6 a Rainbow Six Quarantine se odkládají. Ubisoftu se ale finančně daří skvěle

30. 10. 2020 11:42 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Ubisoft zveřejnil výroční zprávu za první polovinu fiskálního roku 2021, tedy za období od 1. dubna do 30. září 2020. Na výsledcích se podle očekávání podepsala především koronavirová pandemie – firma zaznamenala zvýšenou hráčskou aktivitu a evidovala za toto období přes 100 milionů unikátních hráčů svých titulů na PC a konzolích.

Během půlroku hráči za tituly od Ubisoftu utratili přes 20 miliard korun s meziročním nárůstem 14,2 %. Z toho skoro 18 miliard pochází z čistě digitálních transakcí, což je kombinací všeobecného trendu hráčských preferencí a již zmíněné pandemie. Ubisoft výdělky překonal také očekávání pro druhý kvartál (červenec až září), podle zprávy za to vděčí obsáhlému katalogu her a dlouhodobé podpoře určitých titulů.

V létě se dařilo třeba Rainbow Six Siege, které překonalo milník 65 milionů registrovaných hráčů. Celkem za něj a posléze i v něm od dubna 2015 utratili přes 68 miliard korun. Firma zaznamenala také zvýšený zájem o Assassin’s Creed Odyssey, o sérii Just Dance a meziročně také o The Division 2, For Honor a The Crew 2.

Na zbytek fiskálního roku, tedy do konce března 2021, měl Ubisoft připravený poměrně silný line-up. Do konce kalendářního roku mu kromě Watch Dogs: Legion vyjde ještě Assassin’s Creed Valhalla, Just Dance 2021 a Immortals Fenyx Rising. Zajímavostí je, že s výjimkou Just Dance by se všechny hry měly objevit na streamovací službě Amazon Luna.

Na první tři měsíce roku 2021 ovšem Ubi chystá pouze remake Prince of Persia: The Sands of Time a ulítlý multiplayer extrémních sportů Riders Republic. Nadcházející Rainbow Six Quarantine a Far Cry 6, které mělo stanovené datum vydání na 18. února 2021, se odsouvají na příští fiskální rok, tedy na období od dubna 2021 dál.

Ubisoft odklad vysvětluje nutností práce z domu, která vývoj zpomaluje, a zároveň chce pro všechny své tituly co nejvíc natáhnout dobu, kdy budou v popředí pozornosti.

Chce dát také vyniknout svému již nyní rozsáhlému katalogu her.

I s odkladem dvojice velkých AAA her ale Ubi zakončuje svou výroční zprávu prohlášením, že má v rámci herního průmyslu momentálně nejambicióznější line-up, jehož úspěch by měl ještě umocnit příchod nových konzolí.

Nejnovější články