The Dark Mod

The Dark Mod

Články

Thiefem inspirovaný The Dark Mod přichází s updatem, který usnadní tvorbu misí

Stará láska nerezaví ani v temném gotickém světě plném stínů a nebezpečí. Pro důkaz nemusíte chodit daleko. The Dark Mod, původně fanouškovská modifikace pro Doom 3, z níž se postupem času stal samostatný titul, je úžasnou poctou původní sérii Thief. Snoubí se tu typicky tísnivá atmosféra s plíživou hratelností a desítkami komunitně vytvořených misí. To všechno teď bude ještě promakanější s novým updatem 2.05, který přináší vítaná vylepšení.

Thiefem inspirovaná freewarovka The Dark Mod je po updatu hezčí a zábavnější

Inspiraci v klasice z dílen Looking Glass Studios si bere uskupení autorů Broken Glass Studios a představují novou verzi, skalním fanouškům původního Thiefa jistě dobře známého titulu, The Dark Mod. V The Dark Mod se v pohledu první osoby ujímáte do kapuce zahalené postavy, jež se pod rouškou noci vydává páchat nekalosti a především samozřejmě nakrást, co možná největší množství cenností. A tohle všechno je nyní hezčí díky výrazným úpravám grafiky v updatu 2.03, který ale přináší i řadu úprav, co by se měly pozitivně podepsat na hratelnosti.

GamesPlay: hrajeme The Dark Mod a Thiefa s HD texturami

Fanoušci série Thief měli v posledních měsících tohoto roku několik důvodů k upřímné radosti ze života. Nejdříve vyšla po několika letech vývoje 2.0 verze projektu The Dark Mod, který se snaží navázat na prvního Thiefa od Looking Glass s využitím enginu z Doom 3. Superlativy na kvalitu The Dark Mod se vrší ze všech stran a směrů, což platí i o počtu misí, s nimiž přichází komunita. Pavel se tedy jako zkušený virtuální zloděj chtěl přesvědčit, jestli všechen ten humbuk není uměle vytvořená konspirace.

Thiefem inspirovaný The Dark Mod vychází jako samostatná hra

Ještě jednou zavzpomínáme na Thiefa, i když ne přímo na původní hru. Po dlouhém vývoji byl vydán The Dark Mod, původně modifikace pro Dooma 3, z níž se stala samostatná hra. Tvůrci z Broken Glass Studios nyní oznámili, že projekt vstoupil do verze 2.0 a můžete si jej stáhnout na oficiálních stránkách (které jsou kvůli zájmu hráčů momentálně mimo provoz).