Left 4 Dead a ukazatel frustrace coby stimulant
zdroj: tisková zpráva

Left 4 Dead a ukazatel frustrace coby stimulant

6. 8. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nová videa z hraní vám představí zombíky, bosse i zbraně z kooperativní MP akce z QuakeConu '07.

Hlavní událostí letošního QuakeConu bylo samozřejmě oznámení Rage, nejvíc prostoru ale dostala kooperativní multiplayerová akce Left 4 Dead, podobně jako MP Halo 3 nebo Haze určená nejvíc pro čtyře hráče (popř. méně + hrají boti). V nových videích (1, 2, 3, 4) můžete sami vidět některé z prostor celkových dvaceti map: do ulic mezi policejní auta a hořící kamiony, stanice metra, na střechy aj. Left 4 Dead poběží na stejné verzi Source enginu jako HL2: Orange Box, který vyjde na podzim.

zdroj: Archiv


Pokud si za tým zvolíte Survivors, následuje výběr zbraní, které se např. objeví na stole a záleží na hráčích, kdo si je dřív vezme: je tu pistole, samopal, brokovnice apod. Druhým týmem jsou totiž zombíci Infected (na pohled jako z Dawn of the Dead), přičemž se hodí říci, že to nijak nesnižuje jejich schopnosti bojovat: naopak, nepřátelská AI se má přizpůsobovat vašim schopnostem tak, aby vám vždy nabídla vyrovnaný souboj. V praxi spíš Survivors opravdu přežívají a přečkávají kdesi zakempovaní ve strachu z toho, co dalšího na ně zombíci pošlou.

Jakmile přijdete o všechno zdraví, padnete na zem a nemůžete se hýbat, pouze střílet z pistole, zatímco na obrazovce se začne odpočítávat vaše smrt. V tuto chvíli můžete stále použít lékárničku, popř. se nechat uzdravit jedním z vašich kolegů, a to dokonce v případě, že do vás kope desítka zombies. Hra jinak obsáhne spoustu obličejových animací, takže postavičky se podle situace budou šklebit při střelbě, tvářit zmateně v novém prostředí, bát se zombíků apod.

zdroj: Archiv


Čtyři bossové na straně Infected nejsou žádáná párátka: The Boomer udělá kamikaze a přitom ze sebe doslova vyvrhne zombíky, přičemž čím později, tím víc jich bude (třeba až ke třiceti). Zombíci samozřejmě nevydrží víc jak jednu ránu, ale ve velkých počtech dokážou minimálně dost polekat. The Smoker za sebou nechá neprostupný a štiplavý kouř a mimo to dokáže vysávat z obětí život a lézt po trubkách. Hunter vyniká obrovskými skoky, regeneruje se mu zdraví a protivníky posílá k zemi, takže se s ním nejčastěji setkáte tak, že k vám cosi přiskočí, srazí vás k zemi a zase zmizí. Čtvrtý boss Tank pak disponuje zdaleka největší silou a hlavně specialitkou nazvanou Frustration Meter, který vás má stimulovat: pokud Tank nenapadá nepřátele, ukazatel stoupá, až se Tanka nakonec zmocní sám počítač. Jedinou cestou, jak si udržet kontrolu nad tímto obrem, je tedy stále s někým bojovat. Nakonec dodám, že při hře za Infected na obrazovce uvidíte i přes zdi čtyři ikony reprezentující místa, kde se Survivors právě nachází.

Za výhru vašeho týmu, speciální fragy apod získáte Awards (fungující jako Achievements na Xbox Live), které se promítnou na vašem Steam ID, aby každý věděl, s kým má tu čest. Z QuakeConu bohužel pochází také poslední zpráva o tom, že Left 4 Dead vyjde až začátkem příštího roku. Pokud by vám nestačila čtveřice krátkých videí, doporučujeme šestiminutovou nahrávku na Shacknews.
zdroj: GameSpy, FS, Gaming Today, ShackNews, IGN

levis

Nejnovější články