Další informace o multiplayeru v Modern Warfare 3
zdroj: tisková zpráva

Další informace o multiplayeru v Modern Warfare 3

1. 6. 2011 19:04 | Preview | autor: Petr Poláček |

Kotaku má v některém z týmů, který se podílí na vývoji Modern Warfare 3, dobře informovaného a hlavně ukecaného krtka. Po předčasném odhalení detailů (nejenom) o singleplayer kampani se nyní redakce Kotaku pustila do dalšího odkrývání multiplayeru, tedy té nejdůležitější části hry. Informací není moc, ale zato jsou poměrně podstatné.

MW3 rozsekne multiplayerovou porci hry na dvě části – kooperativní Special Ops mapy a tradiční multiplayer mapy s klasickými módy. Žádné variace na populární Zombie mód prý vyhlížet nemusíte, je to vynález vývojářů z Treyarchu, takže se bude objevovat jenom v CoD hrách od Treyarchu. Je to rozhodně škoda, ale věšet se proto nikdo nebude, multiplayer v CoD hrách od Inifinity Ward byl navíc oblíbený pro svoji odladěnost a náboj, ne až tak úplně pro originální herní varianty. V rámci kooperativních Special ops misí se dočkáte několika herních variant včetně boje o přežití a úkolových misí, celkově by v globálu měl multiplayer nabízet 20 map, jen není známo, kolik jich bude v základní hře a kolik bude k dispozici později jako DLC.

Klíčovým prvkem multiplayeru má být levelování postavy, které odemkne perky ovlivňující efektivitu vybavení a samozřejmě i jiné vlastnosti. K dispozici budou opět tzv. killstreaky - jednorázové odměny, k nimž se hráč dostane po zabití stanového počtu nepřátel bez toho, aniž by sám zemřel. Zajímavě zní i týmové perky, které skupině hráčů přidají nějakou vlastnost nebo schopnost, jen zatím není jasné, na jakém principu se budou udělovat a na koho budou vázány. Na specifický klan? Na velitele? Na skupinu hráčů? A co se s takovým perkem stane, když se tým rozpadne? Brzy se snad dozvíme, ale jak Kotaku upozorňuje, tohle bude zřejmě řešit komunitní rozhraní včera oznámené služby Call of Duty Elite.

Mezi týmovými perky nechybí zvýšená účinnost střel a regenerace zdraví, mezi individuálními perky najdete neslyšný pohyb, imunity vůči killstreakům, schopnost vidět nepřátele na radaru a další. Mezi killstreaky patří dálkově ovládaná helikoptéra, možnost povolat airstrike na zvolenou oblast, dálkově ovládaná střílna, dodávka střeliva a další, doposud známý výpis najdete na Kotaku. Tvůrci ze hry tentokrát odstranili atomovku a PC hráče určitě nepotěší, že hra opět nebude používat dedikované servery, naposledy viděné v prvním Modern Warfare.

Nejnovější články