Tvůrci Remember Me představili novou epizodickou adventuru Life is Strange
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Remember Me představili novou epizodickou adventuru Life is Strange

11. 8. 2014 19:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pařížské studio Dontnod na sebe upozornilo akční Remember Me, která vynikala audiovizuálním zpracováním, ale trochu pokulhávala po stránce hratelnosti. Nyní se Dontnod pochlubili novým titulem, který budou vyvíjet pod vydavatelským dohledem Square Enix. Jmenuje se Life is Strange a půjde o epizodickou detektivní adventuru.

Děj se odehrává ve fiktivním americkém městě Arcadia Bay, do nějž se vrací po pěti letech studentka Max Caulfield. Společně se svou kamarádkou Chloe začne pátrat po důvodu záhadného zmizení jejich spolužačky Rachel Amber. Hratelností se bude Life is Strange opírat o epizodický model vyprávění, v němž budou hlavní roli hrát vaše volby a jejich následné promítnutí se do příběhu.

Nicméně nepůjde asi o tak přímou kopii modelu, který aplikuje Telltale Games. Max totiž disponuje schopností vrátit se v čase a tím menit tok času v rámci uplynulé minulosti, což by mělo vyústit v zajímavé herní možnosti. Ostatně Dontnod s tímto principem experimentovali už v Remember Me. Jean-Max Moris ze studia poznamenává: „Nejen, že vytváříme co nejlepší hru, jakou umíme, ale také myslíme, že přinášíme ten typ zážitku, který skvěle sedne dnešní touze po originalitě a odlišnosti.“

life is strange zdroj: tisková zpráva

Ve Square Enixu si pochvalují, že Life is Strange je hned zaujala svým vizuálním pojetím a náladou. Náladu ještě z prvních obrázků neposoudíme, ale vizuální pojetí vypadá vážně krásně. Grafika je ručně kreslená a těch několik záběrů vypadá vážně dobře. Víc bohužel zatím nevíme, tedy kromě faktu, že Life is Strange vyjde na PC, PS4, PS3, Xbox One a X360.

Nejnovější články