Children of the Galaxy

Children of the Galaxy

Články

Strategie beru jako složitější šachy, říká tvůrce Children of the Galaxy Filip Dušek

Jeho titul Children of the Galaxy díky podobnosti s klasikami žánru, jako je Master of Orion, snese srovnání i se zahraničními perlami. Jaké to je, vyvíjet titul s velmi omezeným rozpočtem a na vlastní pěst, na to odpovídá tvůrce Children of the Galaxy Filip Dušek.

Dojmy z hraní: česká 4X strategie Children of the Galaxy je zábavná už v early accessu

Když se řekne česká hra, každého hned napadne první Mafia, série Arma, Vietcong nebo Hidden & Dangerous. Všechno jsou to tituly, které v době vydání šly vlastní cestou a nekopírovaly světové trendy, stejně jako simulace od Bohemky, kamiony od SCS nebo kreslené adventury z Amanita Design. A mezi podobně "tvrdohlavé" tituly se řadí i 4X strategie Children of the Galaxy od Filipa Duška z Empty Keys, která je už nějakou dobu k mání v předběžnému přístupu na Steamu. Stojí hra za pozornost fanoušků 4X strategií? Strávil jsem v ní několik hodin, abych na tuto otázku mohl odpovědět.

Tea Club #27: Filip Dušek o 4X strategii Children of the Galaxy

Již čtyři roky vyvíjí Filip Dušek 4X strategii Children of the Galaxy, ve které se obrací na velikány žánru jako je Stallaris, Galactic Civilization nebo Endless Space. Zároveň přidává řadu systémů, které objevování, bitvy a kolonizování osvěžují. Jeden příklad za všechny: tahové souboje s jednotkami, kterým se v průběhu tažení vylepšují statistiky. Pro Filipa jde sice o první vlastní hru, ale zkušenosti nasbíral již ve společnosti 2K a studiem žánrových souputníků. V našem Tea Clubu se zmiňuje i o tom, proč je výhodné dělat programátorské video streamy.

Českou 4X strategie Children of the Galaxy už můžete vyzkoušet v early accessu

Česká vesmírná strategie Children of the Galaxy vstoupila do fáze předběžného přístupu na Steamu přesně tak, jak tvůrci dříve slíbili. S tímto krokem prý počítali už od začátku vývoje a je to právě předběžný přístup, pomocí kterého chtějí společně s hráči hru vyladit a dokončit. Hra si v tomto rozpracovaném stavu pobude minimálně půl roku. Připomeňme, že jde o sci-fi tahovou 4X strategii, která se odehrává na hexech, v procedurálně generovaném vesmíru.

Českou vesmírnou strategii Children of the Galaxy čeká předběžný přístup

4X vesmírná strategie Children of the Galaxy od pražského studia Empty Keys úspěšně prošla schvalovacím procesem Steam Greenlight a chystá se do předběžného přístupu. Zájemcům bude k dispozici 14. března a fáze early accessu zabere minimálně šest měsíců, během kterých budou základní tahové systémy rozšířeny o více ras, špionáž a diplomacii, vylepšenou umělou inteligenci a mnoho dalšího.  

Česká 4X strategie Children of the Galaxy je na Greenlightu a míří do early accessu

Komu přišla nedávno vydaná 4X vesmírná strategie Master of Orion příliš povrchní, možná si rád počká na případné vydání titulu Children of the Galaxy od pražského studia Empty Keys, který hlavní tvůrce Filip Dušek „vyvěsil“ na Steam Greenlight. Hra by měla nabídnout všechny tradiční a od 4X vesmírné strategie očekávané prvky včetně masivních tahových bitev na hexových polích, získávání zdrojů, budování armády, kolonizace planet, diplomacie, špionáže, vyjednávání s ostatními rasami, výzkumu a průzkumu vesmíru, který se bude v každé nové hře generovat.