Zaklínač 3: O víně a krvi je spíš nová hra než datadisk, věří si tvůrci z CD Projektu
zdroj: tisková zpráva

Zaklínač 3: O víně a krvi je spíš nová hra než datadisk, věří si tvůrci z CD Projektu

12. 5. 2016 18:15 | Video | autor: Petr Poláček |

„Kolem a kolem by vlastně datadisk O víně a krvi mohl vyjít jako nová hra,“ shrnuje jeden z vývojářů studia CD Projekt pocit, který má z poslední části Geraltova příběhu. Kde se bere ta sebejistota? Zjevně z objemu a variability nového obsahu z datadisku, který obšírně prezentují vývojáři na záběrech následujícího videa.

Zaklínač 3: O víně a krvi vyjde 31. května, a když se zadíváte na video ze zákulisí vývoje, dostane se vám podrobné shrnutí všeho, co datadisk nabídne. V prvé řadě jde o oblast knížectví Toussaint, které na první pohled působí skoro až pohádkově a idylicky, což platí též o hlavním městě Beauclair s elfským zámkem. Pod povrchem vší té prosluněné krásy se však dějí věci, které může vyřešit nebo zlikvidovat pouze Geralt.

Jednotlivá vinařství spolu vedou násilný konkurenční boj, bandy zlodějů čekají u cest, aby přepadly karavany se zbožím, vinné sklepy jsou plné potvor stejně jako samotné vinice, na kterých se pěstuje víno pro celý zaklínačský svět. Nemluvě o tom, že hlavní město Beauclair stojí na elfském pohřebišti – nikdo z obyvatel na to nechce myslet, ale určitě se to někde projeví. Možná právě tento temný fakt má co dočinění s vrahem, který se v Beauclairu objeví, a zanechává za sebou obzvláště odporně zohavené oběti. A protože Toussaint nemá vlastní armádu, která by se s nepřítelem mohla vypořádat, pozve kněžna Anna Hennrietta známého zaklínače Geralta.

zdroj: Archiv

Podle tvůrců čeká Geralta nejtěžší nepřítel, jakému kdy čelil, ale o zábavu bude mít postaráno i díky jiným novým potvorám, které dotváří nabídku nových prvků v datadisku včetně barevných variant brnění, nových pohybů v pěstních soubojích atd. Jestli datadisk O víně a krvi opravdu nabídne takové množství obsahu a nových prvků, aby si ho mohli hráči poplést s novou hrou, uvidí majitelé Zaklínač 3 na konci května. Tuším, že řada z nich už se nemůže dočkat.

Nejnovější články