Video z válečné strategie Blitzkrieg 3 ukazuje poklidný život na základně
zdroj: tisková zpráva

Video z válečné strategie Blitzkrieg 3 ukazuje poklidný život na základně

3. 11. 2014 19:27 | Video | autor: Petr Poláček |

Tak já už nevím. Přísahal bych, že napoprvé jsem na záběrech z válečné RTS Blitzkrieg 3 viděl vojáka, jak do sebe urputně a narychlo klopí vodku přímo z flašky. Jenže napodruhé už vidím jen vojáky, co klábosí a pokuřují Zorky, zatímco jejich kolegové se věnují opravám tanků a vesničané předstírají práci na poli. A pokud se (stejně jako já) divíte, proč vývojáři z Nival nabízí pohled na poklidný život vojenské základny, když Blitzkrieg 3 má být zejména o válečném pekle, tak si to nechte (stejně jako já) vysvětlit.

Klid a mír není a nebude na vojenských základnách a táborech v Blitzkrieg 3 trvalý. Jedním z důležitých prvků hry je totiž napadání a obrana základen, což se může odehrávat, i když zrovna venčíte psa nebo šťouráte zpod postele prskající číču (v dnešní době oblíbené slovo). Blitzkrieg 3 nabídne asynchronní multiplayer, kdy jsou vaše jednotky v pohotovosti i v situaci, kdy nedřepíte u monitoru a věnujete se normálnímu životu.

Můžete tedy svou základnu či tábor připravit na možný útok nepřítele a gerojové vaší armády už se o obranu postarají sami, automaticky. Anebo opačně. Proto hraje budování a rozvíjení základen v Blitzkrieg 3 důležitou roli – naklikáte opravy, naklikáte produkci (tanků), naklikáte rozkazy a jdete do hajan s tím, že se vaši vojáci útoku soupeři z jiného časového pásma nevzdají za hlt ohnivé vody.

zdroj: Archiv

Záběry videa se samozřejmě snaží předvést i audiovizuální zpracování, ale posouzení kvality už nechám na vás, protože čtenář ví vždycky všechno nejlépe. Šancí prohlédnout si Blitzkrieg 3 v akci navíc bude ještě dost, protože tvůrci v dalších týdnech a měsících plánují pravidelně vydávat podobné ukázky a jejich prostřednictvím představovat nejenom vzhled, ale též podstatné prvky hratelnosti. Sledujte YouTube kanál hry, třeba vám pak žádný nový kousek neunikne. Nebo počkejte do prvních týdnů příštího roku, kdy hra vyjde pro PC a Mac.

Nejnovější články