zdroj: CD Projekt RED

Johnny Silverhand jezdí v Cyberpunku 2077 sto let starým Porsche. Co osedláte vy?

15. 10. 2020 18:54 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vozidla budou nedílnou součástí Cyberpunku 2077. Sice neumějí létat, ale i tak vám pomohou s přepravou po rozlehlém městě Night City. Zároveň s nimi může být i zábava, zejména tedy s těmi rychlými či jednostopými. A ano, dojde i na závody, i když prý bude lepší, když si s sebou vezmete nějaký arzenál, protože průběh závodu se snadno může zvrtnout v přestřelku (asi když se někomu nebude líbit, že prohrává).

Cyberpunku 2077 najdete vozidla podobných tříd jako v dnešním světě. Je zde ekonomická třída s malými vozítky, která ani nevypadají nijak zvlášť futuristicky. Jsou zde polorozpadlé křápy, luxusní limuzíny, sportovně laděná auta, ultra rychlé hypersporty a obrovská obrněná vozidla, která se před ničím nezastaví. Doslova.

A pak je tu ještě Johnny Silverhand, který jezdí v opravdovém stylu a něčem, co je zatím jediné oznámené licencované auto ve hře – Porsche 911 z roku 1977, tedy sto let starý veterán, který bude v ulicích Night City jistě velice výstřední.

zdroj: CD Projekt RED

A když už je řeč o Keanu Reevesovi, tak jeho společnost Arch Motorcycle inspirovala svými vlastními motorkami některé designy ve hře a pomohla s jejich ozvučením. Vozidla ve hře sice nejsou až na (minimálně) jednu výjimku licencovaná, ale zvuky jejich motorů patří skutečným strojům, které tvůrci nahrávali na letišti s profesionály.

Každé vozidlo ve hře je prý unikátní nejen po vzhledové stránce, ale i v oblasti ovládání. Navíc se z pohledu první osoby budete dívat na propracované přístrojové desky, které se liší i u stejného typu vozidla podle toho, zda jde o jeho vykostěnou pouštní verzi, nebo naleštěnou městskou verzi. Vozidla můžete krást, ale také kupovat, a plnit tak svou garáž vytouženými kousky.

zdroj: CD Projekt RED

Přestože byla dnešní čtvrtá epizoda Night City Wire věnovaná převážně vozidlům, v závěru videa se nám naskytl i kratičký pohled na nejrůznější prapodivné styly v oblékání, jimiž se obyvatelé města snaží odlišit od ostatních.

Cyberpunk 2077 vychází 19. listopadu na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a v rámci zpětné kompatibility i na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S (skutečný upgrade dorazí až příští rok). A nově se k platformám přidává i Stadia, s níž rovněž počítejte od 19. listopadu.

zdroj: CD Projekt RED

 

zdroj: CD Projekt RED

Nejnovější články