Half-Life: Alyx vyjde příští rok, sledujte úvodní trailer
zdroj: tisková zpráva

Half-Life: Alyx vyjde příští rok, sledujte úvodní trailer

21. 11. 2019 22:54 | Video | autor: Václav Pecháček |

Half-Life je zpátky. Ne sice v podobě tolik vytoužené trojky, ale i tak jeho nová inkarnace vypadá velice lákavě – po dnešním traileru a návalu informací ještě lákavěji než před pár dny, kdy jsme se dozvěděli, že Half-Life: Alyx poběží exkluzivně na brýlích pro virtuální realitu. Teď je ale jasné, že to nebude žádné tech demo nebo malá hříčka. Čeká nás velká příběhová podívaná.

Děj Half-Life: Alyx, který vyjde poměrně brzo, už v březnu příštího roku, se odehrává mezi událostmi Half-Life 1 a 2 a podle informací serveru The Verge by vám měl zabrat přibližně stejně dlouhou dobu jako právě dvojka. To už není žádný drobeček. Tak se pojďme podívat na ten trailer.

zdroj: Valve

Vypadá to excelentně a po tolika letech působí návrat do světa Gordona Freemana skoro až surrealisticky. Střílet headcraby budu klidně i ve VRku, byť se mi z toho po deseti minutách udělá špatně, děkuju pěkně!

Ale nebude to celé jenom o střílení. Klíčovou roli v mechanikách i příběhu by měly hrát Alyxiny gravitační rukavice, které jí umožní ovládat okolní svět. A možná bude díky nim nějak vysvětlená i skutečnost, že kromě klasického pohybu bude možné se i teleportovat z místa na místo – přesně z toho důvodu, aby citlivějším jedincům nebylo špatně.

O tom, že jde o plnohodnotnou hru, nikoli nějakou odbočkovou rychlokvašku, svědčí i cenovka – poměrně mastných 50 eur, ale pokud vlastníte VR brýle Valve Index, budete mít hru zdarma. Valve se naštěstí rozhodlo od hry neodstřihnout majitele ostatních headsetů, takže si Alyx zahrajete i na Oculu Rift či HTC Vive.

Nejnovější články