V realtime strategii Win That War! se proti sobě postaví tisíce hráčů
zdroj: tisková zpráva

V realtime strategii Win That War! se proti sobě postaví tisíce hráčů

3. 4. 2017 16:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když studio Insane Unity mluví o „masivním měřítku“ v kontextu velikosti své realtime strategie Win That War!, rozhodně nepřehání. Pokud se totiž sejde dost lidí, může se do sebe na povrchu jedné planety pustit třeba i tisícovka hráčů i se svými jednotkami. Vzhledem k tomu, že jde o celkem standardně vyhlížející RTS, asi nikoho nepřekvapí, že přes výstřely desítek jednotek v jednotlivých bitvách občas ani neuvidíte, co se zrovna děje.

Střety budou probíhat v rámci velké multiplayerové kampaně, kde bojujete po celé planetě o jednotlivá území. Z popisu mi hra nejvíc přijde jako RTS verze Planetside i s jejími obrovitými bitvami, masivními přesuny apod. Samozřejmě, pro naplnění potenciálu bude tahle hra potřebovat dostatečně velkou základnu nadšených stratégů, ale ty může posbírat v rámci early accessu, kam vstoupí 7. dubna.

Ostatně, i zde máte tři korporace, za něž půjde válčit. Nicméně, na rozdíl od Planetside, zde najdete kromě multiplayeru pro vámi určený počet hráčů (maximálně 9) a plně online hraní s nekontrolovaným počtem neznámých i sólo kampaň. Každopádně, cílem je porazit všechny konkurenční frakce a jakmile patří všechno území té vaší, přesunete se na další planetu a pokračujete vesele dál.

zdroj: Vlastní

Samozřejmě mne hned napadají otázky, které po čase přišly i u Planetside. Jaký je smysl toho všeho, když jde de facto o nekonečnou válku a nikdy nekončící přetahování se o území? Nicméně, i tady se mohou najít lidé, které prostě budou bavit masivní přesuny jednotek a bitvy, které mohou ohrozit nejednoho epileptika.

Win That War! se bude v early accessu nacházet maximálně půl roku, přičemž během této doby do ní budou přibývat nové prvky a to jak z hlediska herních mechanik, tak i nové schopnosti jednotek apod. Už v pátek uvidíme první reakce lidí, kteří si early access koupí, případně si můžete hru vyzkoušet sami, samozřejmě po zakoupení early access verze, která bude o cca čtvrtinu levnější, než ta plná. Pořád si nejsem jistý, zda si jedenáctičlenný tým neukousl příliš velké sousto, ale rád se budu plést.

Nejnovější články