První hrou Cliffa Bleszinskiho po odchodu z Epicu je free to play střílečka BlueStreak
zdroj: tisková zpráva

První hrou Cliffa Bleszinskiho po odchodu z Epicu je free to play střílečka BlueStreak

8. 7. 2014 19:52 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Troufnu si napsat, že na další kariérní krok Cliffa Bleszinskiho čekaly po jeho odchodu z Epicu zástupy fanoušků sérií Unreal Tournament, Gears of War a snad i Jazz Jackrabbit. Po dlouhém čekání a řadě náznaků v průběhu uplynulých měsíců se konečně hráči dočkali – CliffyB připravuje ve svém novém studiu Boss Key Productions free to play arénovou střílečku pro PC s pracovním názvem BlueStreak, kterou na trh dostanou evropské a americké pobočky jihokorejské firmy Nexon.

Obsah ani vzhled BlueStreak zatím nelze odhadovat, protože není k dispozici nic z obvyklých materiálů typu trailer, artwork nebo obrázek. Jak CliffyB na Twitteru vysvětlil, Boss Key (jeho studio) nechce hru prezentovat nakašírovaným renderovaným filmečkem.

K dispozici prozatím nejsou ani konkrétní informace krom už uvedených základních charakteristik. Půjde o free to play střílečku pro PC, která dle prosincových Cliffyho slov nabídne hutnou hratelnost z doby, kdy multiplayerové střílečky byly multiplayerové střílečky. Sám nevím, co si pod tím představit.

O vydání hry se postarají Jihokorejci z Nexon, kteří výměnou za tohle "privilegium" získali minoritní podíl v Cliffyho studiu Boss Key. Cliffy se již dříve vyjádřil, že se svým projektem nepůjde na Kickstarter, ale chce sehnat peníze od investora nebo vydavatele. Nakonec, jak vidno, uspěl.

Za zmínku určitě stojí, že na vývoji BlueStreak se též podílí Arjan Brussee, spoluzakladatel Guerrilla Games, kde naposledy pracoval na vývoji Killzone 2. Arjan s Cliffym spolupracoval už kdysi na vývoji prvních dvou dílů plošinovky Jazz Jackrabbit a podle wiki je označován za „kmotra nizozemského herního vývoje“.

Kdyby se měla kvalita hry měřit dle reputace vývojářů, musela by BlueStreak být už nyní potenciální pecka. Jenže ve skutečnosti slavné a uznávané jméno nic neznamená, protože se ne nadarmo říká, že „vývojář je jen tak dobrý, jak dobrá je jeho poslední hra.“ A v případě BlueStreak si na posouzení kvality počkáme ještě pěkně dlouho.

Nejnovější články