Po 25 letech přichází pokračování adventury Beneath a Steel Sky
zdroj: tisková zpráva

Po 25 letech přichází pokračování adventury Beneath a Steel Sky

26. 3. 2019 11:43 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kyberpunková adventura Beneath a Steel Sky vyšla už v roce 1994 a její autoři z Revolution Software se od té doby proslavili hlavně sérií Broken Sword. Po čtvrtstoletí ale zřejmě konečně přišel čas na pokračování v podobě Beyond a Steel Sky, ve kterém na vás bude číhat „napínavý příběh o věrnosti a pomstě v děsivém světě řízeném umělou inteligencí“.

To všechno v milé komiksové stylizaci a okořeněné humorem, aby to nebylo až tak depresivní. Za uměleckou stránkou stojí výtvarník Dave Gibbons, který v devadesátých letech nakreslil pozadí k původní adventuře a vytvořil i spoustu komiksů pro Marvel, Dark Horse i DC.

„O návratu do světa Beneath a Steel Sky jsme v průběhu let uvažovali mnohokrát. Fake news, manipulace společností, černobílé vidění světa – je to matoucí – shodli jsme se na tom, že teď je vhodný čas se s Robertem Fosterem vrátit zpátky a za ono ocelové nebe,“ prohlásil k nejnovějšímu počinu Gibbons.

zdroj: Archiv

„Chtěli jsme napsat chytrou hru, která je intuitivní a počítá s tím, že původní hru a její svět neznáte. Snažíme se o takovou moderní podobu románu 1984 vyprávěnou prostřednictvím adventury,“ říká o Beyond a Steel Sky designér a zároveň zakladatel a šéf Revolution Software, Charles Cecil.

Hra by měla nabídnout určitou sandboxovou hratelnost a možnost ovlivnit okolní svět a postavy, které v něm žijí. Vcelku komplexní situace byste ale měli řešit v rámci velmi jednoduchého rozhraní, aby bylo vše kompletně přístupné i méně zběhlým hráčům. Koneckonců, Beyond a Steel Sky bude jednou z her v rámci předplatného Apple Arcade cílícího spíš na publikum, které hraje jen občas a méně náročné záležitosti.

Vyjít by měla letos na podzim na všech platformách Applu, na PC i na konzolích. Původní devadesátkovou adventuru si můžete zdarma zahrát třeba na GOG. Zatím ovšem nevíme, jestli je Beyond a Steel Sky přepracovaná verze ohlášené dvojky z roku 2012, nebo úplně nový projekt.

Nejnovější články