Kultovní seriál Firefly se vrátí jako mobilní onlinovka
zdroj: tisková zpráva

Kultovní seriál Firefly se vrátí jako mobilní onlinovka

18. 7. 2013 15:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nejtragičtější příběh moderního seriálového průmyslu, brilantní sci-fi Firefly, které bylo nešikovně sťato krutými katy Foxu (ne, autor článku je zcela objektivní a rozhodně nepřehání), se vrátí jako hra. Ovšem, nemyslím si, že jako správná hra. Fox Digital Entertainment na Comic Conu v San Diegu ohlásila, že v roce 2014 hodlá vydat pro iOS a Android titul Firefly Online.

Obsahem hry bude najímání posádky pro vlastní loď a plnění misí, přičemž online složka bude zahrnovat interakci s ostatními hráči napříč platformami. Logické, tradiční a brilantně ukazující, že tady někdo nechápe, proč bylo Firefly svými fanoušky tolik oceňováno.

Důvodem, proč se totiž i po těch letech k seriálu vrací, není ten, že by je oslovovalo létaní lodí vesmírem. Šlo o specifický konverzační a situační humor Josse Whedona, vynikající casting v čele s ukecaným Nathanem Fillionem a příjemný mix sci-fi a westernu. Nešlo o ukazování různých planet a kultur - primárním lákadlem seriálu byly dialogy a interakce postav.

Což by se mohlo skvěle hodit do hry, ale ne proboha do anonymní multiplayerovky, kde nic z toho nebude. Kolem Firefly by šlo udělat adventuru, RPG, střílečku, prostě cokoliv, co by vrátilo život osazenstvu. Ale to, že budete létat od planety k planetě s kopií Serenity, mnoho původních fandů nanadchne. Fox ale asi dobře ví, že tohle je celkem laciná možnost, jak z vlastněné značky vytěžit nějaký marketingový potenciál.

Hru by měla vytvořit rutinérské mobilní studio Spark Plug Games, které s originální myšlenkou ještě nepřišlo a QMx, kteří se živí marketingem spojeným se seriálovými a filmovými značkami. Nu a když zástupce Qmx hovoří o tom, jak bude super zažívat vlastní Firefly dobrodružství, tušíte, že tohle asi nedopadne moc dobře...

...

Nejnovější články