King's Bounty: Dark Side nabídne hraní za ty „zlé“
zdroj: tisková zpráva

King's Bounty: Dark Side nabídne hraní za ty „zlé“

22. 4. 2014 15:03 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

1C Softclub oznámili nový titul ze série King's Bounty, který nese podtitul Dark Side. Poprvé si budete moci vybrat i svou rasu, která ale zároveň určí i vaše povolání a také příběhovou linii. Právě volba rasy bude v King's Bounty: Dark Side důležitá, protože zápletka hry vás nechá hrát za ty, kteří obvykle ve fantasy dostávají na budku.

Je vždycky sympatické podívat se na tradiční fantasy klišé obráceně (viz Of Orcs and Men). King's Bounty: Dark Side nabídne hned tři takové osudy – orčí, démonický a upíří. Tři hrdinové z těchto ras vám nabídnou své příběhy a možnost hrát za ty „zlé“ a zjistit tak, jak funguje lidská a elfí propaganda. Prvním hrdinou a tím, za kterého bych si zahrál nejraději, je orčí válečník Orc-Baghyr. Ten po prohrané bitvě u Tristremu společně se skupinkou elitních bojovníků utíká před elfími drancíři, kteří vypalují orčí vesnice, znesvěcují posvátná místa orků a pobíjí zelená, bezbranná orčata. Počítám, že někde v jeskyni stará orčice dí: "Děti! Malé, usmrkané děti! ... Jdi!"

kb zdroj: tisková zpráva

Druhou postavou je démonka Neoleene, která se po smrti otce ocitnula v čele svého rodu a musí se svou skupinkou impů vytvořit armádu, která rozdrtí útočící hordy. Posledním do party padouchů, kteří nejsou padouchy je mladý upír Daert z klanu Morton, který právě dodělává pod systematickým útokem lovců upírů. Daert musí najít ve světě spojence a pokusit se zabránit vybití všech ohrožených ras, ne jen té své.

Je celkem logické, že se musí osudy všech tří hrdinů někde protnout. Stát by se tak mělo v hlubinách posvátné Černé jeskyně, kde po mnoha staletími ty hodné rasy uvěznily Prastaré zlo. Nyní se sem Daert, Neoleene a Orc-Baghyr vydávají, aby si společně odpřisáhli spojenectví a získali mocné artefakty. Pak shromáždí zbytky svých armád a vydají se do velké války proti lidem a elfům. Zní to hezky, člověk by hned šel odřezávat špičaté uši...

Co se týče samotné hratelnosti, King's Bounty: Dark Side nabídne nový systém společníků, kdy každý hrdina bude mít své unikátní. Samozřejmě zde najdete nové jetnoky, artefakty a schopnosti, více než stovku nových úkolů a patnáct nových lokací. King's Bounty: Dark Side vyjde někdy v létě tohoto roku.

Nejnovější články