Dashboard X360 vás zase odkáže na nezávislé hry
zdroj: tisková zpráva

Dashboard X360 vás zase odkáže na nezávislé hry

20. 2. 2012 11:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud stejně jako já z nového dashboardu u Xboxu 360 spíše pláčete zmarem, než že byste se radovali ze spousty nových prvků, jistě vás potěší, že některé funkce se zase začnou vracet.

Jednou z nejvýraznějších určitě bude přímý link, či kolonka pro Indie Games Marketplace. Po updatu jste se k nezávislým hrám museli zbytečně proklikávat, což nyní mizí.


„Snažíme se lépe organizovat náš digitální obsah a odezva od vás je toho součástí“, říká zpráva Microsoftu. „Součástí této reorganizace je i zařazení Xbox Live Indie Games na nejvyšší úroveň struktury. Jsme na tento update hrdí, protože se nezávislé hry dostanou na viditelnější místo“. Je ale celkem jedno, co deklaruje Microsoft, hlavní je, že se nezávislé kousky zase dostanou za dostupný klik.

Je to samozřejmě i reflexe poptávky. Nezávislé hry získávají při současných trendech víc a víc pozornosti a samozřejmě zisky, které z nich plynou, nejsou úplně zanedbatelné. Pokud hledáte něco nového nebo naopak staromilského, co už v běžné produkci zavál čas změn, většinou se vyplatí zabrousit na pole nezávislých her. A samozřejmě, cena zde také hraje svou roli. Takže ano, to, že Microsoft dělá tyto změny dokazuje, že nezávislé hry jsou na vzestupu... a také to, že je ochoten naslouchat stížnostem uživatelů.

Nejnovější články