Dan Vávra zakládá studio Warhorse, připravuje otevřené RPG
zdroj: tisková zpráva

Dan Vávra zakládá studio Warhorse, připravuje otevřené RPG

22. 7. 2011 15:20 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Po dlouhé době se česká herní scéna dočkala vzniku nového nezávislého vývojářského studia, které necílí na mobily, tablety či Facebook, ale na klasické „velké“ platformy. Warhorse Studios, jak se nový tým jmenuje, navíc založily známé „firmy“ české vývojářské scény, které mají na kontě několik velmi úspěšných projektů včetně Mafie I a II, Original War, UFO trilogie, Arma či Operace Flashpoint. Z výpisu her už jste si zřejmě sami odvodili, že v čele Warhorse stojí „mafián“ a externí autor Games.cz Dan Vávra, dále spoluzakladatel brněnského Altaru Martin Klíma a Viktor Bocan s mnohaletými zkušenostmi z Bohemia Interactive. Zákládající čtveřici nového týmu doplňuje animátor Zbyněk Trávnický, který během uplynulých let pracoval na řadě známých her (Mafia II) i filmů (Parfém: Příběh vraha).

Mnohaleté zkušenosti podpořené komerčním i kritickým úspěchem jsou jedna věc, budoucnost je druhá. Co tedy Warhorse plánuje, na čem pracuje? Kolonka Games na právě spuštěné oficiální stránce zatím o prvním projektu nic moc neříká, pouze prozrazuje, že půjde o RPG. Jisté náznaky se však dají vyčíst z ilustračních obrázků, zejména výřez historické malby Bitva u Grunwaldu (autor J. Matejko, obraz se nachází v Národním muzeu ve Varšavě) uvnitř stránek obsahuje konkrétní indicii: zkuste jej uložit a zjistíte, že je pojmenován zizka.jpg.

Když si to spojíte s výjevem na malbě, který vyobrazuje krvavou bitvu mezi řádem německých rytířů a polsko-litevskou koalicí, výrazně podpořenou českým vojevůdcem Janem Sokolem z Lamberka a Janem Žižkou z Trocnova (zdroj: Wikipedia), logicky vás asi napadne, že se chystané RPG možná inspiruje českou historií, konkrétně husitským hnutím z 15. století - pokud to není záměrné matení. Ostatně, jedním s cílů nového týmu je tvorba hry, která osloví fanoušky „otevřených realistických světů a dobrých příběhů,“ jak se píše na oficiální stránce. Podrobnosti se zřejmě jen tak nedozvíme, ale při nejbližší příležitosti se na to Dana Vávry stejně zeptáme, i když v této fázi vývoje hry asi moc sdílný nebude.

Warhorse (Facebook, Twitter) má sídlo v Praze a v současné době shání šikovné vývojáře hned několika profesí, detaily i kontakt najdete opět na homepage. Tak co na nový projekt Dana Vávry a jeho kolegů říkáte?

P.S. Text pod nápisem "spoiler" odhalíte najetím kurzoru myši na fialový text :)

Nejnovější články