Activision na PlayStation 4 vydá Diablo III i Destiny
zdroj: tisková zpráva

Activision na PlayStation 4 vydá Diablo III i Destiny

21. 2. 2013 7:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Update (17:40) - Přidány tři screenshoty z PlayStation verze.
Update (12:28)
– přidány podrobnosti kolem specifik Diabla III na PS3 (uvnitř článku)

Ke konci konference PlayStation Meeting 2013, kde Sony oznámila PlayStaiton 4, se na pódium dostal někdo, kdo v posledních mnoha letech na konzolích vůbec nebyl. Blizzard Entertainment. Že se s Diablem III pro konzole experimentuje, jsme věděli už několik dlouhých měsíců a vlastně i let. Oficiálního oznámení konzolové verze veleúspěšné rubačky se ale tvůrci bránili jako čert kříži. Až dnes vystoupil na pódium Chris Metzen, který v Blizzardu šéfuje příběhům a vývoji značek a potvrdil, že Diablo III vyjde na PlayStation 4.

Možná trochu překvapivě nebude čtvrtý PlayStation jedinou konzolí, na které budete moct mlátit démony hlava nehlava. Metzen také rovnou oznámil i verzi pro PlayStation 3. Datum vydání, trailer, ani žádné jiné další detaily bohužel z Metzena nevypadly. Vzhledem k tomu, že se vydání PlayStation 4 očekává nejdřív na listopad či prosinec, mohli bychom se všechny důležité detaily ohledně konzolového Diabla III dozvědět nejpozději na letošním BlizzConu na začátku listopadu. To ale za předpokladu, že by mělo Diablo III vyjít někdy kolem startu nové konzole. Což nevíme a jak známo, Blizzard nic moc netlačí.

Diablo III pro PS3 a PS4 bude vycházet z PC verze hry a bude obsahovat všechny doposud vydané updaty. Nebudou tedy chybět Paragon levely, Infernal Machine, Monster Power, Brawling a další novoty, které do hry přibyly po vydání. Samozřejmostí je pak upravené ovládání, nové uživatelské rozhraní a dynamická kamera, díky které bude hra na konzoli lépe ovladatelná. V konzolové verzi bude jak singleplayerová kampaň, tak multiplayer jak pro čtyři hráče online (vč. matchmakingu), tak i jeho lokální verze, tedy čtyři hráči na jedné konzoli. První hráči si budou moct PS3 verzi Diabla III osahat už na konci příštího měsíce na akci PAX East, jak oznámil Blizzard na oficiálním webu hry.

První obrázky z konzolové verze Diabla III

Samotný fakt, že se nakonec, po mnoha dlouhých letech, podívá nějaká hra od Blizzardu i na konzole, by neměl být v případě Diabla III nijak překvapující. Z aktuální blizzardí "trojice" je to jediná hra, která se na konzole opravdu hodí a i první Diablo na první PlayStation vyšlo a špatný port to rozhodně nebyl. Blizzard by si tak mohl pomalu připravovat půdu pro další rozšiřování na jiné platformy a oťukávat konzole pro dalšího budoucího adepta, zatím pořád rouškou tajemství zahalené MMO Titan.

Update - Tisková zpráva osvětlila, jak přibližně bude konzolová verze hry vypadat. Bude mít všechny upgrady, které má PC verze, tedy třeba Paragon systém, Monster Power a nebo Brawling. Blizzard vytvořil zcela nový interface včetně intuitivního schématu ovládání a nové dynamické kamery. Hráči budou moci hrát v single-playeru, kooperaci pro čtyři hráče a skrze lokální co-op módy. Plus první tři obrázky z PlayStation verze.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ze stáje Activisionu se na pódium podíval také šéf Activision Publishing, Eric Hirshberg. Od něj jsme se bohužel nedozvěděli nic překvapivého - Activision prý chystá několik velkých her přímo na první měsíce po startu PlayStation 4, ale žádné tituly nejmenoval. Dá se samozřejmě očekávat, že se jedná o ty největší hity - Call of Duty, Skylanders apod. Jedno jméno ale přeci jen padlo. Destiny. Teprve před pár dny oznámená novinka od Bungie se ukázala i na PlayStation Meeting 2013.

Oznámení Destiny na PlayStation 4, včetně nových herních záběrů

Vzhledem k tomu, že Bungie plánují pro Destiny minimálně desetiletý život, není nijak překvapivé, že jejich novinka poběží i na PlayStationu 4. Bude tam vypadat lépe, než na současné generaci konzolí a pro celou “PlayStation komunitu” budou vývojáři tvořit blíže nespecifikovaný exkluzivní obsah. Exkluzivita platí pouze pro obsah, nikoliv pro samotnou hru, takže Destiny bude zcela jistě i u startu nového Xboxu, byť to zatím nijak potvrzeno nebylo. Je ale víceméně jisté, že Activision bude chtít postupem času dostat Destiny na všechny možné platformy.

Sice je trochu zvláštní snaha vydat hru jak na PS3 tak na PS4 a na nové konzoli ji jen podpořit hezčí grafikou, ale z pohledu vydavatele je to logické. Z pohledu PS3 hráče bude ale v takovýchto případech málo motivací pro investice do zbrusu nové konzole, když to poběží i na té stávající. Detaily jednotlivých verzí jsou ale ještě daleko, tak si ně počkejme.

Nejnovější články