Call of Duty 4 - srovnání PS3 a X360 obrázků
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty 4 - srovnání PS3 a X360 obrázků

17. 8. 2007 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Jsou herní mapy na jedné z konzolí výrazně hezčí a propracovanější nebo je rozdíl způsoben něčím úplně jiným?

Včera se v diskusi serveru COD4forums objevily zajímavé screenshoty toho samého multiplayerového levelu z Xbox 360 a PS3 verzí Call of Duty 4: Modern Warfare. Horní obrázek, ten, co je více zabarvený do žluta, pochází z CoD4 spouštěném na PlayStation 3. A obrázek více stylizovaný do modra je zase z Xboxu 360. I ten méně bystrý pozorovatel si zajisté všimne bohatších detailů na Playstation 3 obrázku. Například budovy mají více oken a scéna je pečlivěji zpracovaná.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Není to však tím, že by jedna verze hry byla výrazně hezčí, jak vysvětlili vývojáři z Infinity Ward. Rozdíl zdůvodnili takto: "V průběhu vývoje jsme často ladili vyvážení barev v levelech, abychom dosáhli vzezžení a dojmu, na nějž jsme cílili. To, co můžete vidět na těchto dvou příkladech, jsou dva kompletně rozdílné vizuální styly pro tento level, jež jsme během tvorby vyzkoušeli. To je důvod, proč starší obrázek z Xbox 360 má výrazný modrý nádech, zatímco novější PS3 ukázka má více odpovídající, středněvýchodní cítění světla".

"Také si můžete všimnout některých rozdílů v geometrii scény. Rozbité zdi, okna, a tak dále. Každý level totiž prochází minimálně jedním stupněm zpracování detailů. Vývojáři se soustředí jen na geometrii a spáchají některé detaily, ale teprve grafici v tomto smyslu nechají každou mapu pořádně vyniknout. Verze levelu ukázaná na Playstation 3 screenshotu prošla jedním nebo dvěma takovými zpracováními detailů navíc, oproti starší verzi levelu ukázané na Xbox 360 screenshotu."

Jinak řečeno: všechny levely Call of Duty 4 (btw uniklý seznam singleplayerových misí, z nichž lze vydedukovat herní náplň) mají identickou geometrii a textury napříč všemi platformami - PC, PS3 i X360. Když tedy nic jiného, tyto screenshoty ukazují zajímavý pohled na evoluci jednoho levelu. Takže bublina splaskla a fanboys, kteří se vyžívají ve vyzdvihování své favorizované konzole a pomlouvání té konkurenční, musí být hořce zklamáni. Z tohohle díky rychlému vyjádření tvůrců aféru nerozpoutají a to je jen dobře.

cappy

Nejnovější články