Zpoždění hlásí Hogwarts Legacy na Switch a Amnesia: The Bunker
zdroj: Warner Bros. Games

Zpoždění hlásí Hogwarts Legacy na Switch a Amnesia: The Bunker

12. 5. 2023 20:20 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Bradavický expres hlásí zpoždění. Hogwarts Legacy zbývá vyjít na poslední konzoli – Nintendu Switch. K už několikrát odsunutému vydání, plánovanému na 25. července, teď Avalanche Software přidávají téměř čtyři měsíce. Asi nikoho nepřekvapí, že je výzva dostat na zastaralý a nevýkonný handheld od Nintenda rozlehlý svět, který měl technické zádrhele i na konzolích současné generace.

Ale to se ostatně tvrdilo i o verzi pro PlayStation 4 a Xbox One, která, opět po odkladech, vyšla minulý týden. A skepsi hráčů a kritiků se podařilo rozehnat dokonale, protože podle veškerých indicií hra nejenže běží plynule, ale taky dobře vypadá. Tak ať si Avalanche Software klidně těch pár měsíců navíc vezme, protože jestli někdy bude na Switchi hratelné Hogwarts Legacy, ze kterého nebudou slzet oči, půjde o malý technologický zázrak. Nové datum vydání je 14. listopadu.

Nemilý odklad hlásí i chystaný horor Amnesia: The Bunker. Ten se sice zpozdí jen o dva týdny, ale v podstatě nezávislá hra si snad letos nemohla vybrat horší datum. Vyjde totiž ve stejný den jako Diablo IV, tedy 6. června.

Odklad je o to nejšťastnější, že Frictional Games teprve minulý týden ohlásili datum vydání, které mělo připadnout na 23. květen. Jenže vývojáři narazili na nepředpokládané licenční potíže, které před vydáním musí vyřešit.

Zmírnit rozčarování by mohla demoverze, která se chystá pro Steam. Aspoň na chvíli tak můžete zavítat do děsivého prvoválečného bunkru 22. května. Amnesia: The Bunker vyjde na PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Nejnovější články