V říjnu vyjde kolekce starých Metal Gearů na všechny velké platformy
zdroj: Konami

V říjnu vyjde kolekce starých Metal Gearů na všechny velké platformy

23. 6. 2023 8:30 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Ve společnosti Konami se evidentně rozhodli značku Metal Gear provětrat, jak zákon káže. Před necelým měsícem během PlayStation Showcase fanoušky potěšilo oznámení vývoje remaku třetího dílu Metal Gear Solid Delta: Snake Eater a rovnou také padla nepříliš konkrétní zmínka o kolekci prvních tří 3D dílů série.

Včerejší vysílání Nintendo Direct vneslo do věci trochu víc světla: Sbírka Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 vyjde i na Switch a bude toho obsahovat trochu víc než jen trojrozměrné epizody. Herní archeologové, kteří by se i na moderních systémech rádi ponořili do dávné minulosti, se totiž opět mohou těšit i na opravdové první dva díly ságy.

Řeč je o Metal Gear, 2D stealthovce a skutečném začátku celé franšízy, který původně vyšel v roce 1987 na MSX2 a Famicom a o rok později v mírně upravené verzi na NES. Doprovodí ho i první pokračování, Metal Gear 2: Solid Snake z roku 1990. Fajnšmekři si ještě k tomu budou moci vychutnat NES verzi prvního Metal Gearu a stranou stojící pokračování Snake's Revenge, které původně vyšlo opět na NES.

Dále se chystají již dříve avizované první trojrozměrné hry: Metal Gear Solid (včetně speciálních VR misí), Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (v remasterované verzi z HD kolekce) a Metal Gear Solid 3: Snake Eater (taktéž ve verzi z HD kolekce). Ano, dalo by se namítnout, že prakticky to samé nabídla i odkazovaná HD Collection, ale ta vyšla již před dvanácti lety a navíc pouze na PS3 a Xbox 360, což už nejsou úplně relevantní platformy.

Nádavkem se nově budete moci ponořit do digitálních, plně namluvených videokomiksů Metal Gear Solid a Metal Gear Solid 2, pokud byste měli chuť si příběh obou her dopřát prostřednictvím jiného média. Ke čtení a prohlížení se pak ještě nabídnou artbooky se scénářem a popisem děje i postav pro každý 3D díl a dvě knihy věnující se starým 2D klasikám. Celkem se jedná o osm digitálních publikací.

metal gear solid master collection vol 1 zdroj: Foto: Konami

Kolekce bude vedle Switche k pořízení též (konečně) na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S, dorazí 24. října a stát bude 60 dolarů. K dispozici bude v digitální i krabicové edici a kdo si ji předobjedná, získá navíc i tři bonusové orchestrální skladby natočené exkluzivně pro potřeby Master Collection. První tři 3D hry budou k mání i samostatně, v takovém případě zaplatíte 20 dolarů za každou.

Nejnovější články