Update Zaklínače 3 pro PS5 a Xbox Series X/S stíhá letošní rok
zdroj: tisková zpráva

Update Zaklínače 3 pro PS5 a Xbox Series X/S stíhá letošní rok

20. 5. 2022 14:10 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

V polovině dubna CD Projekt RED oznámil odklad next-gen updatu pro třetího Zaklínače, který měl původně vyjít do konce letošního června. Z neurčitého data se při příležitosti včerejšího sedmého výročí vydání základní hry stalo datum konkrétnější – vylepšená verze pro současnou generaci konzolí a PC by podle nového vyjádření mělo stihnout vyjít v posledním čtvrtletí roku 2022.

Studio neoznámilo oficiální důvody odkladu, z neoficiálních zdrojů ale tušíme, že bylo vzhledem k okolnosti invaze na Ukrajinu nucené odebrat projekt externímu ruskému studiu a projekt se měl nacházet ve „vývojovém pekle“.

Viceprezident CD Projektu pro obchodní rozvoj Michał Nowakowski v posledním hovoru pro investory upřesnil, že na projektu pracuje jen asi 15 lidí plus drobná externí podpora, přičemž práce je poměrně blízko svému dokončení, ale bylo nutné ji vzhledem ke změně týmu reorganizovat.

Nejenom grafický update Zaklínače 3 pro PC, PS5 a Xbox Series X/S by tak měl vyjít někdy mezi říjnem a prosincem letošního roku. O případných dalších odkladech vás samozřejmě budeme informovat.

Ještě před vydáním pro současné konzole se třetího Zaklínače stihlo prodat 40 milionů kopií, celá herní série pak souhrnně zvládla udat na 65 milionů kusů.

Nejnovější články