Survival V Rising prodal milion kopií za méně než týden
zdroj: Stunlock Studios

Survival V Rising prodal milion kopií za méně než týden

25. 5. 2022 11:55 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na herní scéně se to občas tak stane – kde se vzal, tu se vzal, objeví se nečekaný hit, o němž před týdnem ještě nikdo prakticky neslyšel a teď válcuje žebříčky prodejnosti. O akčním RPG V Rising jsme sice poprvé psali už v září, tehdy ale ještě nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být něčím výjimečné. Inu, předevčírem Bětka informovala o tom, jak zvládlo v předběžném přístupu během první tří dnů prodat půl milionu kusů, tenhle milník už je ovšem passé: V Rising po týdnu slaví milion.

Pokud o tomhle multiplayerovém akčním RPG slyšíte poprvé, vězte, že jde o survival, kde si zahrajete za čerstvě probuzeného upíra, jehož cílem je stát se novým Drákulou. Musíte sát krev, skrývat se před slunečním svitem a likvidovat všechny, kteří by se opovážili stát vám v cestě, ale také si budovat vlastní majestátní sídlo, k němuž se budou smrtelníci bát byť jen přiblížit.

Momentálně je V Rising jednou z nejhranějších her na Steamu – mezi tituly, které nejsou k dispozici zdarma, bylo včera dokonce bezkonkurenčně první s denním vrcholem 135 tisíc současně hrajících lidí.

Pro švédské Stunlock Studios jde o bezprecedentní úspěch – jejich předchozí hry jako Bloodline Champions nebo Battlerite Royale sice nějakou tu díru do free-to-play světa udělaly, ale nijak výraznou. Loni v červenci ve studiu odkoupil většinový podíl čínský Tencent. Náhlá popularita tvůrce možná poněkud zaskočila – momentálně mezi jejich priority patří tvorba nástrojů pro moderování komunity a ochrany proti cheaterům.

Nejnovější články