Sony odhaluje vydání Portalu a dalšího příslušenství, známe i ceny v Česku
zdroj: Foto: Sony

Sony odhaluje vydání Portalu a dalšího příslušenství, známe i ceny v Česku

10. 11. 2023 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Sony odhalilo datum vydání a cenu zařízení PlayStation Portal, které má sloužit jako dedikovaný handheld pro vzdálené hraní. Zároveň s ním dorazí na trh dvojice Pulse sluchátek v headsetové a peckové verzi. V Česku se dočkáme začátkem příštího roku.

O handheldu PlayStation Protal jsme toho řekli už mnohé. Zatímco pro některé je zařízení omezené pouze na streamování her přes wi-fi nepochopitelné a nabízí velmi specifické využití v příliš konkrétní situaci, jiní jsou z něj vyloženě nadšeni. Uplatnění najde převážně v domácnostech, kde hrozí večerní pře o zabrání televize.

zdroj: Sony

Portal má veškerou haptickou odezvu ovladače DualSense a osmipalcová LCD obrazovka umí zobrazit hry ve FullHD rozlišení při 60 snímcích za vteřinu. Dále bude handheld opatřen 3,5 mm jackem pro sluchátka. Sony uvádí, že pro používání byste měli být připojeni na síti s rychlostí alespoň 5 Mbps, pro nejlepší zážitek doporučuje 15 Mbps. U nás se PlayStation Portal začne prodávat 12. ledna za 5 390 korun. 

Sony dále oznámilo nové audio příslušenství ke hrám i na cesty: Bezdrátový headset Pulse Elite a špunty Pulse Explore. Obě varianty využívají špičkové planární magnetické měniče pro co nejčistší zvuk na co nejširším pásmovém spektru. Sony tvrdí, že tuto technologii nabídne i v „peckových“ sluchátkách jako jedna z vůbec prvních firem na světě. 

Sony Pulse Explorer PlayStation zdroj: Foto: Sony

Obě varianty jsou opatřeny mikrofony s umělou inteligencí posíleným potlačením okolních ruchů a bezztrátovým zvukem. Každá sada sluchátek obsahuje navíc USB adaptér s proprietární audio párovací technologií PlayStation Link. Přepínání mezi výstupem z různých zařízení by mělo být jednoduché a okamžité. Můžete například poslouchat audio přes PS Link na konzoli, zatímco sluchátka budou spárována přes Bluetooth s vaším telefonem. Pecky se navíc budou dodávat ve stylovém nabíjecím pouzdře, takže je využijete i při poslechu hudby na cestách.

Sony Pulse Elite PlayStation zdroj: Foto: Sony

Špuntová sluchátka Pulse Explore se začnou v Česku prodávat 12. ledna za 5 390 korun, headset Pulse Elite bude dostupný 21. února za 3 690 korun.

Nejnovější články