Simulátor života Paralives kraluje Patreonu. Sesadí The Sims?
zdroj: Alex Massé

Simulátor života Paralives kraluje Patreonu. Sesadí The Sims?

20. 5. 2020 11:46 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na sérii The Sims jsem vyrostla spolu s miliony dalších hráčů. Celá značka během 20 let prodala přes 200 milionů kopií a na poli simulátorů života se dlouho neobjevil žádný skutečný vyzyvatel. Toho by Simíci mohli najít v projektu Paralives, který je komunitně financovaný skrze Patreon. Myšlenka hráče zřejmě nadchla, protože na jeho podporu posílají o 250 tisíc korun víc než před týdnem, a tým se tak během krátké doby mohl rozšířit o dalšího zaměstnance.

Vývojem Paralives si šéf celého projektu a zároveň hlavní programátor Alex Massé plní svůj sen. A zřejmě jde o sen dalších sedmi tisíců lidí, kteří na vývoj posílají přes 21 tisíc dolarů měsíčně (v přepočtu to je 538 tisíc korun). Na své produktové stránce na Steamu slibují tvůrci možnost „žít a pak umřít“. No a když už máte virtuálně něco takového dělat, dělejte to v krásném domě.

Stavební nástroje byly v The Sims vždycky fixované na mřížku, což v Paralives odpadá. Můžete stavět zdi v libovolné délce a úhlu, a dokonce je i zakulatit. Díky pokročilým nástrojům by pro vás mělo být snadné vytvořit si byt či dům dle vlastních představ anebo podle reálné předlohy.

Volně si můžete přizpůsobit také barvy a textury na objektech či jejich velikost. Z konferenčního stolku pomocí šoupátek snadno vytvoříte jídelní a z úzké postele královské lože. Můžete si dokonce vybrat i směr, kterým se bude rolovat toaletní papír! (Jasně, že směrem od zdi, vy barbaři!)

zdroj: Alex Massé

Vaši Parafolks, jak se místní postavičky jmenují, budou žít v otevřeném světě svého sousedství, kde se můžou setkávat se svými přáteli, partnery i rivaly. Mimo pokročilých možností stavění byste si podobně do detailů měli být schopní tvořit i postavičky a jejich osobnosti. Od barvy vlasů přes výšku až po špatné vlastnosti.

zdroj: Alex Massé

Už do základní verze plánují tvůrci zahrnout auta, kola a lodě, stejně jako zvířátka a počasí, což v The Sims zpravidla bývají placená rozšíření. Vývoj Paralives zatím trvá zhruba rok a větší pozornosti se jim dostalo až v posledních týdnech, ale z dostupných materiálů se zdá, že se tvůrčí tým vydal správným směrem.

zdroj: Alex Massé

Jak práce postupují, můžete sledovat na zmíněném Patreonu, kde lze projekt i finančně podpořit. S některými vyššími tiery se pojí možnost pojmenovat si některého z náhodně generovaných obyvatel městečka nebo fyzické odměny v podobě podepsaných pohlednic či plakátu, až hra vyjde.

Massé by skrz příspěvky chtěl montrealský vývojářský tým rozšířit na desítku členů. Na výslednou hru si asi ještě chvíli počkáme, už tak jde ale o výtvor, který stojí za pozornost, pokud vás v The Sims někdy omezovaly stavitelské možnosti nebo se vám nelíbí, kam se série postupem času ubrala.

Až budou hotoví, Paralives vyjdou na Steamu pro PC a Mac.

Nejnovější články