Rockstar najal autory populárních modů pro GTA V a Red Dead Redemption 2
zdroj: Rockstar

Rockstar najal autory populárních modů pro GTA V a Red Dead Redemption 2

14. 8. 2023 16:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Rockstar najal modderský tým Cfx.re, který stojí za populárními modifikacemi FiveM a RedM. Ty umožňují hrát GTA V a Red Dead Redemption 2 na dedikovaných serverech a upravovat si hru vlastními assety, upravenými mapami, zbraněmi i vozidly. 

Zpráva je o to kurióznější, protože Rockstar v roce 2015 moderský tým zabanoval a znemožnil jim přístup do hry. Skupina bude mít na starosti právě podporu modifikací a práci s komunitou.

„Posledních několik let jsme nadšeně sledovali nové způsoby, kterými kreativní komunita rozšířila možnosti Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2. Konkrétně skrz dedikované roleplay servery. Chceme tyto aktivity podporovat tím, že budou naše nové týmy aktivně dohlížet na mody vytvořené komunitou,“ stojí ve vyjádření Rockstaru.

Partnerstvím si chtějí pojistit kvalitu a hlavně dlouholetost online odnoží masivně populárních her z portfolia Rockstaru, což budou mít na starosti právě Cfx.re. V následujících týdnech a měsících bychom se měli dozvědět více.

Modifikace jsou ostatně důležitou součástí trvanlivosti her a jejich podpora v online prostředí by mohla pomoct nakopnout popularitu GTA V a RDR 2 před vydáním Grand Theft Auto VI. Otázkou však zůstává, jak konkrétně bude Rockstar s oficiálně podporovanými mody pracovat a jestli náhodou nepřijde s nějakou vlastní verzí Creation Clubu od Bethesdy. Tedy monetizovanou platformou na prodej modů. Protože jestli se něco takovému GTA Online nedá upřít, tak to, že je mikrotransakcemi prolezlé až na půdu.

Nejnovější články