Remake System Shocku odložen. Už zase
zdroj: Foto: se svolením Nightdive Studios / System Shock

Remake System Shocku odložen. Už zase

14. 3. 2023 17:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Četli jste náš březnový přehled her a už jste si pomalu mnuli ruce nad tím, jak se tento měsíc konečně pustíte do dlouho připravovaného remaku legendárního System Shocku? Tak bohužel, ani tentokrát to nevyjde. Tým společně s vydavatelstvím Prime Matter oznámil další odklad.

Nutno uznat, že tentokrát se nejedná o žádný dramatický posun. Zvlášť když přihlédneme k tomu, že remake měl původně vyjít už v roce 2017. Aktuálně se jedná o „pouhý“ dvouměsíční posun, kdy se okno pro vydání stěhuje z březnového slotu na 30. května.

Ovšem v tento den vyjde pouze verze pro PC, kde ke hře dostanete zdarma chystaný System Shock 2: Enhanced Edition. Konzolisté na PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S a Xboxu One si budou muset počkat o něco déle. Jak dlouhé to čekání bude? To zatím není jasné, protože žádné přesnější datum odhaleno nebylo. Vývojáři nám prý dají vědět brzy.

Držme tedy tvůrcům palce, aby se konec května opravdu ukázal jako úspěšný finiš. Nicméně fanoušky na srdci může hřát, že tentokrát je znám i přesný den vydání. Což je oproti minulosti důležitá změna a posun.

Snad ale takto dlouhé čekání bude ve výsledku stát za to. Postavit se SHODAN ve výrazně modernizované podobě a grafickém pozlátku, který pohání Unreal Engine 4, rozhodně zní lákavě. Stejně jako zásoba nových nepřátel, přepracované ovládání, upravený interface či nový adrenalinový hackovací systém. Vyzkoušet si to ostatně můžete už nyní v rámci demoverze, kterou naleznete například na Steamu.

Chystaný remake je na tom pořád daleko lépe než System Shock 3. Jeho vývoj před téměř třemi lety přebral čínský gigant Tencent a budoucnost titulu je momentálně dost nejistá. Pokud si můžu tipnout, spíš se ho nedočkáme. Snad tahle série není nějak hacknutá!

Nejnovější články