Odešel Scott Bennie. Podílel se na řadě legendárních her a pojmenoval Dogmeata z Falloutu
zdroj: Foto: Bethesda

Odešel Scott Bennie. Podílel se na řadě legendárních her a pojmenoval Dogmeata z Falloutu

31. 3. 2022 10:19 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Herní svět ovládá hrstka slavných jmen, které si s firmami či projekty umíme okamžitě spojit a někteří z jejich nositelů oplývají dokonce takovým množstvím pýchy a hrdosti, že je vetkávají přímo do názvů her. Kromě této skupinky rockových hvězd je tu ale samozřejmě také záplava těch, kteří podobnou slávu nikdy nezískali, pro herní historii toho ale dokázali vykonat i tak mnoho.

Bohužel se o nich mnohdy dozvídáme až v momentě odchodu. To je příklad Scotta Bennieho, veterána z legendárního vydavatelství Interplay, který bohužel ve věku 61 let tento týden zemřel. Jeho odkaz ale žije dál a velmi pravděpodobně jste se s ním setkali i vy.

Bennie v 90. letech stál u zrodu celé řady slavných her, podílel se mimo jiné na adaptacích univerza Star Trek, jako je  Starfleet Academy, Judgment Rites, Star Trek: 25th Anniversary, Starfleet Command a Starfleet Command 2, ale i na akčním simulátoru Descent a jeho pokračování nebo na sérii strategií Castles.

Zároveň ale zvládnul udělat zářez i legendy jménem Fallout, byť se na vývoji podílel pouze okrajově. Do prvního dílu navrhl několik map, ale hlavně vymyslel jméno pro psího společníka Dogmeata, který se v sérii opakovaně objevuje dosud. Vymyslel také speciální perk Mysterious Stranger, který vám v okamžiku potřeby přivolá na pomoc záhadného cizince.

Scott Bennie byl také nadšeným tvůrcem pravidel pro RPG hry, přispěl do celé řady projektů včetně Dungeons & Dragons a pomohl s převodem Pána Prstenů a World of Warcraft do podoby stolního RPG. Kromě toho se realizoval v komunitě kolem hry Champions, v online verzi pak ztvárnil jednu z populárních postav, hrdinu Thundraxe.

Nejnovější články