Nechci peníze! Tvůrce Stardew Valley odmítá dostávat zaplaceno za updaty a DLC
zdroj: tisková zpráva

Nechci peníze! Tvůrce Stardew Valley odmítá dostávat zaplaceno za updaty a DLC

23. 7. 2024 8:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vývojář Eric Barone je prostě a jednoduše svůj. Na Stardew Valley pracoval několik let v takovém zápalu, až u toho nestíhal vydělávat žádné peníze a živila ho přítelkyně (což si můžete přečíst v knize Krev, pot a pixely od Jasona Schreiera). Když se mu ale konečně podařilo své magnum opus vydat, rozhodně si od té doby nemůže stěžovat na nezájem hráčů.

O osm let později tahle specifická budovatelská, oddechová hra stále nejde do vývojářského důchodu. Barone na ní stále pracuje, letos v březnu dokonce vydal vůbec největší update v její historii.

Existují lidé, respektive studia, která by na tvorbě dodatečného obsahu vydělala další balík peněz, ale Barone tohle odmítá. Doslova se na Twitteru/X vyjádřil: „Přísahám na čest svého rodného jména, nikdy nebudu chtít peníze za DLC nebo update, dokud budu živ. Klidně si pořiďte screenshot tohohle prohlášení a hanba mi, pokud někdy tento slib poruším.“

Zatím se rozhodně tímto přístupem řídil. Stardew Valley na PC momentálně najdete ve verzi 1.6.x, našlapaný obsahový update se v budoucnu chystá i na konzole a mobily. Vedle toho Barone pomalu vyvíjí také podobně odpočinkový simulátor z prostředí strašidelné čokoládovny - Haunted Chocolatier.

Smarty.cz

Nejnovější články