Když cross-play škodí. Konzolisté chtějí vypnout propojování s cheatery z PC v Halo Infinite
zdroj: Microsoft

Když cross-play škodí. Konzolisté chtějí vypnout propojování s cheatery z PC v Halo Infinite

29. 11. 2021 10:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Slovo „cross“ se v poslední době s souvislosti s velkými multiplayerovými hrami skloňuje často. Hráči chtějí mít možnost pokračovat v hraní na různých zařízeních, chtějí hrát s kamarády na jiných generacích konzolí a rovněž mohou chtít hrát s přáteli napříč platformami. Jenže ne vždy se všem cross-play vyplácí.

Obzvlášť kontroverzní je u stříleček, kde dochází k propojování hráčů s gamepadem a hráčů s myší a klávesnicí, kdy se první skupina může cítit znevýhodněná. Free-to-play multiplayer Halo Infinite má v sobě napevno zahrnutou podporu cross-playe, přičemž konzolistům umožňuje nastavit si alespoň to, aby je matchmaking nedával dohromady s hráči upřednostňujícími myš.

Nicméně stále mohou být propojení s hráči, kteří na počítači používají gamepad. A funkci cross-playe nelze v tuto chvíli zcela vypnout. Což znamená, že jakmile se vyrojí cheateři, a že už se stihli vyrojit, jde zážitek konzolistů do kopru.

Jistě, i poctiví počítačoví hráči trpí přívalem podvodníků, ale na konzoli je používání cheatů přeci jen obtížnější, a kdyby nebyl cross-play výchozím nastavením, mohli by se konzolisté cheaterům snadno vyhnout.

Takovou možnost momentálně nemají a naštvaní hráči poukazující na používání aimbotů oslovují tvůrce 343 Industries s žádostí o přidání možnosti cross-play vypnout. Tedy alespoň do doby, než studio přijde s funkčním systémem proti podvodníkům, jak informoval Eurogamer.

Je potřeba podotknout, že multiplayer Halo Infinite vyšel s nálepkou betaverze, která má zmizet v den vydání singleplayerové kampaně 8. prosince, kdy se očekává nával nových hráčů. Doufejme tedy, že se do té doby podaří vyřešit problém s cheatery, a beta tím splní svůj testovací účel.

Nejnovější články