Hráčům se v Helldivers 2 povedlo osvobodit planetu od robotů. Dostali díky tomu mechy
zdroj: Arrowhead Game Studios

Hráčům se v Helldivers 2 povedlo osvobodit planetu od robotů. Dostali díky tomu mechy

11. 3. 2024 16:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Helldivers 2 se po nebývalém úspěchu a technickým obtížím se servery, které vývojáři z Arrowhead Game Studios nedávno vyřešili navýšením kapacity až na 800 tisíc hráčů najednou, mohou konečně soustředit na přidávání nového obsahu. A ve švédském studio rozhodně nelenili, protože po masivním updatu, který vybalancoval spoustu zbraní a přidal i výstřelky počasí, se do hry konečně dostávají tolik žádaní mechové.

Nebylo to ale zadarmo. Bipedální obrněné vozidlo s ničivou palebnou silou EXO-45 Patriot Exosuit si hráči a hráčky museli vydobýt na bojišti planety Tien Kwan. V Helldivers 2 totiž lidstvo bojuje na dvou frontách proti terminátorům podobným robotům a smrtícím broukům terminidům. Každá úspěšná mise na jedné konkrétní planetě znamená navýšení v řádu tisícin procent k ukazateli celkově osvobozeného území.

Brouci a roboti ale dokáží to samé, fronta se dynamicky mění a líté boje se tak přelévají z jedné planety na druhou. Posledním cílem dobyvačné kampaně se stalo právě zasněžené vesmírně těleso Tien Kwan v područí automatonů. Cíleným snažením se Superzemi podařilo rozšířit řízenou demokracii i na tuto zapadlou planetu.

Mechanický oblek ale nemůže používat hned každý z Helldiverů. Jednak musíte mít alespoň 25. úroveň, navíc stojí macatých 20 tisíc přídělových kreditů, které lze našetřit pouze hraním. Mech je vyzbrojený rotačním kulometem a raketami Patriot, které mohou ničit obrněné cíle i doupata brouků. S menšími nepřáteli si robotický tank poradí jednoduše tím, že je rozšlape svýma ocelovýma nohama.

Helldivers 2 se 14. března dočkají nového prémiového battle passu Cutting Edge, který nabídne několik zbrojí, plášťů, zbraní, omračovací granát, ale i vítězné pózy a zkrášlení hráčských karet.

Nejnovější články