Cloudové hraní Xboxu se kvůli zvýšenému zájmu potýká s problémy s kapacitou
zdroj: Foto: Microsoft

Cloudové hraní Xboxu se kvůli zvýšenému zájmu potýká s problémy s kapacitou

4. 8. 2023 16:17 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Herní streamovací služba Xbox Cloud Gaming se v těchto dnech kvůli zvýšenému zájmu potýká s problémy s latencí. Uživatelé hlásí někdy i hodinové čekací fronty na připojení k serverům. Za potížemi může stát přidání Fortnite, GTA V a Fify 23, což může vést k vyšší vytíženosti služby. 

Xbox Cloud Gaming umožňuje hraní moderních her skrz zařízení s nízkým výkonem, ať už jde o laptopy, televize, nebo mobilní telefony. Zpoplatněná služba navíc umožňuje hrát i tituly z Game Passu.

Technologický server Windows Central navíc shrnuje, že k přetížení může docházet i kvůli managementu zdrojů na jednotlivých serverech. Microsoft na nich totiž hry může odinstalovávat a znovu stahovat podle potřeby, což v některých případech může znamenat vyšší zátěž. Některé procesy Cloud Gamingu navíc údajně využívají i služby Microsoftu, které pracují s umělou inteligencí.

Doufejme, že jde jen o dočasné potíže placené služby. Cloudové hraní bylo totiž jedním z důvodů, proč byla odklepnuta fúze Activision Blizzardu. Microsoft se přitom zavázal do streamovací služby po úspěšné akvizici zařadit některé tituly z portfolia Activision Blizzard. Pokud problémy způsobuje FIFA 23, GTA V nebo Fortnite, co se bude dít, až mezi ně přistane Call of Duty nebo Diablo IV?

Nejnovější články